Archiefbeeld. ©  AFP

Wrak verdwenen vliegtuig gevonden in Congolees nationaal park, lot inzittenden onbekend

De resten van een vrachtvliegtuig dat sinds donderdag was verdwenen, zijn zaterdag teruggevonden in het nationaal park van Kahuzi-Biega in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Aan boord van het toestel waren drie personen, maar hun lot is niet bekend.

wverBron: BELGA

“De resten van de Antonov van luchtvaartmaatschappij Goma Express zijn zaterdagochtend teruggevonden in het midden van het nationaal park”, aldus een bron van de luchthaven van Bukavu. “Aan boord van het toestel waren drie personen: twee bemanningsleden en één passagier”. Er is geen nieuws over hun toestand. De bemanningsleden hadden de Oekraïense en Oegandese nationaliteit.

Het toestel was opgestegen op de luchthaven van Kasese met als bestemming Goma. Door het slechte weer probeerde het vliegtuig te landen op de luchthaven van Kavumu in Bukavu, maar dat lukte niet.

Het nationaal park van Kahuzi-Biega strekt zich uit over een oppervlakte van 6.000 vierkante kilometer, of zo’n vijfde van de oppervlakte van België. Er leven ook gorilla’s. Door de omvang van het park vinden er ook illegale activiteiten plaats, onder meer door gewapende groepen.

Twee jaar geleden stortte in het gebied ook al eens een klein vliegtuigje neer. De vier personen aan boord overleefden de crash toen niet.

Aangeboden door onze partners