Vrienden en familie leggen bloemen neer op plaats ongeval leiding Chiro Oostham. © Het Belang van Limburg

Vrienden en familie leggen bloemen neer op plaats ongeval leiding Chiro Oostham

Ham -

Vrienden, chiroleden en familie hebben maandagavond op de Torenlaan bloemen gelegd op de plaats waar zondagochtend de 21-jarige Bram Houtmeyers om het leven kwam bij een tragisch ongeval.

Zahra Boufker

Het slachtoffer, een leider bij Chiro Tijl & Nele Oostham, was samen met vrienden het materiaal van de Strusselfuif naar de chirolokalen in de Bremstraat aan het brengen. Op de terugweg richting fuiflocatie liep het zondag rond 8 uur fout, de bestelwagen botste achterop een geparkeerde vrachtwagen.

Steun

Vrienden van Bram wilden hun steun betuigen door een mooie herinnering of bloemen achter te laten op de plek van het ongeval. Er werd ook een houten bord in de vorm van een hart geplaatst. Burgemeester Marc Heselmans (cd&v) zorgt samen met Chiro Vlaanderen voor de ondersteuning: “We hebben vandaag beslist om onze medewerkers in te lichten, omdat het gaat om de zoon van één van onze medewerkers. Intussen staan we in contact met de betrokkenen. Het gaat om een grote groep van chiroleiding en hun ouders, waarbij iedereen op een aparte manier nood heeft aan begeleiding. Zaterdag is de begrafenis gepland. Het is een zwarte periode voor onze gemeenschap in Ham, en in het bijzonder voor de familie van de betrokkene. Het is nog altijd niet te vatten.”

De andere leider die zwaargewond raakte bij het ongeval is inmiddels buiten levensgevaar.

Aangeboden door onze partners