Archiefbeeld. ©  Joris Herregods

Vader en zoon riskeren werkstraf voor knokpartij op Beringse fuif

Ham -

Een 51-jarige Hammenaar en zijn zoon van 28 moeten vrezen voor elk 200 uur werkstraf. In september 2019 gingen ze na te diep in het glas te hebben gekeken twee securityagenten op een fuif in Beringen te lijf. Dinsdag verschenen ze voor de correctionele rechtbank in Hasselt.

Geert Houben

“Het is al zo lang geleden. Ik weet het allemaal niet meer zo goed”, stamelde de zoon dinsdag in de Hasseltse rechtbank. Na een korte schorsing en gesprek met zijn advocaat ging bij hem het licht alsnog branden. De jongeman bekende de feiten die dateren van ruim drie jaar geleden. Zijn vader stelde dat hij rond 3.50 uur kwam toegesneld op het moment dat zijn zoon betrokken raakte bij een vechtpartij. “Er zijn verkeerde dingen gebeurd. Het had niet mogen gebeuren. Wij komen al twintig jaar op die fuif en dit heb ik nog nooit mee gemaakt”, zei de vijftiger.

Traumatische ervaring

De fuif had zware gevolgen voor een 39-jarige securityagent. Hij snelde zijn collega te hulp toen er heibel ontstond. De man belandde onder een nadarhek op de grond. Zelfs toen kreeg hij nog klappen. “Een traumatisch ervaring om u tegen te zeggen. Hij lag gekneld en ze bleven slaan en trappen. Meer dan vier maanden was mijn cliënt werkonbekwaam”, sprak zijn advocate Yasmine Driessen. Ze vroeg om de aanstelling van een deskundige om de schade te begroten. Een heikel punt blijkbaar, want de verdediging stelt zich vragen bij onder meer de psychologische gevolgen.

Versterking

Terug naar de vechtpartij. Toen de politie opdaagde, koelden de heren hun woede op enkele agenten. Er kwam politionele versterking aan te pas om de vechtersbazen te bedaren. De procureur vorderde 200 uur werkstraf voor vader en zoon. Als ze deze niet tot een goede einde brengen, krijgen ze alsnog twee jaar cel, waarvan een deel met uitstel. De verdediging vroeg bij monde van Kristof Driesen om opschorting van straf gekoppeld aan voorwaarden op te leggen. Vonnis op 6 december.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten