©  KH

Veertiger steelt ‘oude nest’ uit containerpark: 130 uur werkstraf

Hoeselt -

Een 43-jarige man werd veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur omdat hij 12 diefstallen pleegde bij het containerpark in Hoeselt. “Ik begrijp dat ook niet”, zuchtte zijn raadsman.

Shauni Deferm

De feiten dateren tussen 13 juni en 7 september van dit jaar. De man ging maar liefst twaalf keer langs bij het recyclagepark in Hoeselt en stal een hele hoop spullen zoals een kantenmaaier, een waterkoker, een steelstofzuiger, elektrische snoeren, een naaimachine, laptops, een damesfiets en zelfs een Belgische vlag. De man werd herkend op basis van de camerabeelden van het containerpark en bekende de feiten. Tijdens de huiszoeking werden tal van gestolen goederen teruggevonden.

Werkstraf

De veertiger belandde volgens zijn raadsman op het slechte pad na een moeilijke echtscheiding. “Dit verhaal kent een lange voorgeschiedenis. Sinds zijn echtscheiding is hij ontspoord en liep hij tal van veroordelingen op. Deze keer heeft hij oude nest uit het containerpark gestolen. Hij is er ’s nachts heen gegaan, heeft die spullen naar huis gesleept en gestockeerd om ze dan voor een appel en een ei door te verkopen. Ik begrijp dat ook niet”, zo stelde zijn raadsman tijdens de behandeling van de zaak. Hij vroeg een werkstraf voor zijn cliënt.

De Tongerse rechter ging hierop in en veroordeelde de veertiger tot een werkstraf van 130 uur. Als hij zijn straf niet uitvoert, moet de man 10 maanden naar de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten