Sihame El Kaouakibi vraagt plots parlementaire medewerkers aan, ook al is ze al twee jaar afwezig: Vlaams Parlement weigert

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft twee parlementair medewerkers aangevraagd, ook al is ze al twee jaar met ziekteverlof. Het Vlaams Parlement heeft dat geweigerd, ondanks het feit dat ze er eigenlijk wel recht op heeft.

debnBron: VTM Nieuws, Belga

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement vindt het niet kunnen dat een parlementslid, dat al twee jaar geen parlementair werk gedaan heeft, zo’n medewerker krijgt. Die beslissing kan door El Kaouakibi aangevochten worden en ze zal daarin ook wellicht gelijk krijgen.

Enkele weken geleden was de gewezen Open Vld’ster plots opnieuw aanwezig in het Vlaamse halfrond, toen het parlement haar onschendbaarheid ophief. El Kaouakibi wilde voor de camera’s haar speech opleveren, maar het parlement weigerde dat. El Kaouakibi mocht wel haar speech geven in gesloten zitting. Enkele dagen later zette ze die ook online op Instagram.

Maar met de aanvraag voor twee halftijdse medewerkers lijkt het er nu op dat het onafhankelijk parlementslid denkt aan een politieke comeback. Haar ziektebriefje geldt nog tot en met 31 december 2022.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten