Novak Djokovic en Tsitsipas stonden begin deze maand in het masterstornooi van Parijs tegenover elkaar. Djokovic won toen en plaatste zich voor de finale. ©  AFP

Novak Djokovic treft Stefanos Tsitsipas en Medvedev in groepsfase ATP Finals

Novak Djokovic (ATP 8) neemt het in de groepsfase van de ATP Finals in Turijn op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 3) en de Rus Daniil Medvedev (ATP 5). Ook Medvedevs landgenoot Andrey Rublev (ATP 7) zit in de rode groep. De 35-jarige Djokovic treft zodoende drie tennissers die hoger staan op de ATP-ranking.

Bron: BELGA

In de groene groep neemt Rafael Nadal (ATP 2), die de poule aanvoert, het op tegen de Noor Casper Ruud (ATP 4), de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 6) en de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 9). De beste twee tennissers van iedere groep plaatsen zich voor de halve finales.

Carlos Alcaraz, de nummer 1 van de wereld, meldde zich vorige week af met een buikspierblessure. De Spanjaard liep de blessure op tijdens het Masters 1.000-toernooi van Parijs. Dat toernooi werd gewonnen door de Deen Holger Rune (ATP 10), die na zijn eindwinst eerste reserve is op de ATP Finals.

Het eindejaarstoernooi voor de acht beste spelers van 2022 begint zondag en duurt een week. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Duitser Alexander Zverev, die dit voorjaar op Roland Garros een zware enkelblessure opliep en sindsdien niet meer in actie is gekomen. Zijn rentree is voorzien voor december. (belga)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten