Onderzoek naar nachtelijke brand in voormalige chirolokalen in Hechtel

Hechtel-Eksel -

In Hechtel zijn de voormalige lokalen van de Chiromeisjes aan de Kloosterstraat uitgebrand. Er is een vermoeden van brandstichting. Een branddeskundige kwam in opdracht van het parket Limburg voor een onderzoek.

Geert Van Baelen

De brand moet ergens vlak voor middernacht zijn ontstaan. Het werd een hevige uitslaande brand. Daarom kreeg binnen hulpverleningszone Noord-Limburg de brandweer van Leopoldsburg versterking van de collega’s uit Bree om de vlammen te bedwingen. De bluswerken namen tot 3 uur in beslag. “Het leegstaande gebouw zou op termijn worden gesloopt. Binnen waren geen gas- of elektriciteitsaansluitingen meer aanwezig en dat laat brandstichting vermoeden“, luidde het bij de brandweer. Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse voor een onderzoek.

De gebouwen zijn afgesloten met politielint voor onderzoek naar de brand. ©  gvb

Verkaveling

De gemeente is eigenaar van de site waarop de oude chirolokalen staan. “Vorige week heeft het schepencollege het licht op groen gezet om een aannemer de opdracht te geven voor de sloop”, vertelt burgemeester Jan Dalemans. “De brand situeerde zich in het voorste gebouw waar vroeger de lokalen van de Chiromeisjes zich bevonden. Het achterliggende voormalige gebouw van de Chirojongens dat ook wordt afgebroken, werd niet getroffen door de brand.” De bedoeling is dat de bouwsels plaatsmaken voor een nieuwe verkaveling. Het uitgebrande gebouw bevatte geen asbest. Ook burgemeester Dalemans sluit brandstichting niet uit. “Door procedures stonden de gebouwen een hele poos leeg. In het verleden waren ze al eens het mikpunt van vandalisme.”

© TVL

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten