Drie jaar heeft Pourriture Noble van Zwangere Guy en Lander Gyselinck mogen rijpen. © Stig De Block

Zwangere Guy & Lander Gyselinck maken organische fusie van hiphop en jazz

Zwangere Guy en Lander Gyselinck die samen een plaat hebben gemaakt? Zo verrassend als die samenwerking tussen de Brusselse rapper en de Gentse jazzdrummer-zonder-oogkleppen op papier lijkt, zo vanzelfsprekend klinkt Pourriture Noble. De albumtitel, een verwijzing naar het procedé van edele rotting dat wijnmakers wel eens toepassen, fungeert als metafoor voor de werkwijze van dit gelegenheidsduo. Drie jaar heeft deze plaat mogen rijpen.

©  Stig De Block

“Wij zijn twee moeilijke mensen die het samen graag nóg moeilijker maken”, stelt Zwangere Guy over de volgens hem eenmalige samenwerking. Laat je er niet door afschrikken. De clash met Gyselinck, bezieler van STUFF. en BeraadGeslagen, laat zich vlot verteren. Hoewel de twee hoorbaar elkaars terrein hebben afgetast en vrijuit geëxperimenteerd, klinkt de uitkomst verbluffend organisch, mede dankzij de warme, soms lichtjes funky inkleuring door een internationaal stel jazzmuzikanten.

In de single Laat ze daar maar staan veegt Zwangere Guy in zijn gekende stijl de politiek de mantel uit. In andere songs laat hij de opgestoken middelvingers achterwege en keert hij zichzelf binnenstebuiten. Een fusie van hiphop en jazz die boeit van begin tot einde. (gj)

‘Pourriture Noble’, Zwangere Guy & Lander Gyselinck, nu te beluisteren. Concert 2/12 Hasselt (Muziekodroom)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten