Illustratiebeeld ©  Herman Ricour

Dievegge in rolstoel verstopt spullen “onder haar gat” en krijgt 15 maanden de cel

Maasmechelen/Tongeren/Zonhoven -

Een 33-jarige Maasmechelse heeft dinsdag in Hasselt 15 maanden cel met uitstel gekregen voor 9 winkeldiefstallen. “Voor ik het wist, stak ze een paar schoenen onder haar gat”, verklaarde de zus van de veroordeelde. Een kompaan kreeg 12 maanden cel effectief en een andere medeplichtige 100 uur werkstraf.

Geert Houben

Tussen 15 april 2020 en eind juni 2021 sloeg de vrouw toe in Zonhoven, Tongeren en Maasmechelen. Afwisselend kreeg ze daarbij hulp van een 42-jarige Hasselaar en een 39-jarige Zonhovenaar. Het trio ging shoppen bij Schoenen Torfs, de Colruyt, in de Hema, de action en bij een juwelier. Naast schoenen behoorden onder meer ook juwelen, usb-sticks, powerbanks en een smartwatch tot de buit. De rol van de mannen bestond uit het duwen van de rolstoel en soms namen ze ook wat weg uit de voor de vrouw te hoge rekken.

Met de hulp van getuigen en een bewakingsagent liep het trio tegen de lamp. Op het proces klonk het dat de vrouw de enige verantwoordelijke was voor de diefstal. De rechter zag het anders en stelde dat de mannen noodzakelijke hulp verleenden om de spullen te stelen. Dit komt de Hasselaar heel duur te staan. Doordat hij eerder al 17 veroordelingen opliep, ziet hij zijn strafblad nu aandikken met 12 maanden cel effectief. De Zonhovenaar heeft een blanco strafblad en krijgt 100 uur werkstraf. De dievegge in de rolstoel komt wel nog in aanmerking voor volledig uitstel. Om hiervan te genieten, moet ze zich laten begeleiden voor haar schuldenproblematiek en een vaste verblijfplaats hebben.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten