“Opgelet voor gladde wegen, al is het niet zeker dat het overal gaat vriezen”

De lage bewolking zakt de volgende uren tergend traag naar het zuiden. Tijdelijk kan er regionaal nog wat motregen vallen.

Ruben Weytjens

Zodra ons vanuit het noorden opklaringen weten te bereiken, zal het ook snel gaan vriezen en wordt het dus opletten voor bevriezing van natte weggedeelten. Het is echter niet zeker dat de bewolking overal uit Limburg zal verdwijnen. Onder brede opklaringen kan het afkoelen tot -3°C, onder hardnekkige wolkenvelden wordt het niet kouder dan +2 tot +3 graden. De laagste temperaturen zijn in het noorden te verwachten, de hoogste in het zuiden.

Het blijft vannacht droog en nagenoeg windstil. Onder opklaringen kan er vanwege de sterke afkoeling regionaal mist worden gevormd. Die mist zou dus ook kunnen aanvriezen.

Ook zondagvoormiddag blijft het in Limburg nog droog. In de loop van de namiddag zal er een regenzone van west naar oost over Limburg trekken. Vroeg in de namiddag zou het regionaal al eens even kunnen miezeren. Tussen 15 en 19 uur zal het dan periodiek wat harder kunnen regenen.

Alvorens de dikste wolken arriveren kan het 7 tot 8 graden worden, tijdens de regenval koelt het enkele graden af.

De wind wakkert in de loop van de dag aan van 1 tot gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.

In de nacht naar zondag wordt het wisselend bewolkt. Vooral na 2 uur zullen er weer een aantal buien van zuidwest naar noordoost over Limburg trekken. De temperatuur blijft ruim boven het vriespunt bij een zwakke tot matige wind uit overheersend westelijke richting.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten