©  REUTERS

Novak Djokovic stoot door naar de finale tegen Casper Ruud en blijft op koers voor zesde eindzege in ATP Finals

Novak Djokovic (ATP 8) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de Masters in het Italiaanse Turijn (14,75 miljoen dollar). De Serviër versloeg in de halve eindstrijd de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 9) in twee sets. Het is al de achtste finale in de ATP Finals in zijn carrière. Als Djokovic een zesde eindzege kan veroveren, wordt hij mederecordhouder naast de Zwitser Roger Federer. 

vvaBron: BELGA

Na een uur en 56 minuten stond de 7-6 (7/5), 7-6 (8/6) eindstand op het bord. Het was de zesde ontmoeting tussen beiden. Djokovic won ook de vorige vijf. Zondag speelt de 21-voudige grandslamkampioen om de titel tegen de Noor Casper Ruud (ATP 4). Die klopte de Rus Andrey Rublev (ATP 7): 6-2 en 6-4 na 1 uur en 9 minuten. De 23-jarige Ruud staat voor het eerst in de finale van de Masters.

De 35-jarige Djokovic won de ATP Finals al vijf keer: in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015. Met een zesde eindzege wordt hij mederecordhouder naast de Zwitser Roger Federer. 

“Nole” verloor deze week nog geen enkele match in Turijn. In de rode groep versloeg hij achtereenvolgens de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 3), Andrey Rublev en diens landgenoot Daniil Medvedev (ATP 5).

Djokovic en Ruud keken elkaar al drie keer in de ogen. Telkens trok de Serviër aan het langste eind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten