Ward Lemmelijn wint open skiffrace en maakt zo een unieke dubbelslag vol

Amper vierentwintig uur na zijn overtuigende zege in de Open Belgian Indoor Championship pakte Ward Lemmelijn ook als skiffeur op het water verrassend sterk uit in de zes kilometer lange chronorace. De regerende wereldkampioen indoor roeien versloeg nationaal skiffkampioen Tim Brys met iets minder dan zes seconden en maakte zo toch wel een unieke dubbelslag vol.

William Defraigne

Johan Blondelle, de persoonlijke coach van Ward Lemmelijn, was erg opgetogen over de manier waarop zijn atleet de zes kilometer race opbouwde. “Tim Brys, vorig jaar winnaar van deze lang afstandsrace, ging fors van start en leidde halfweg met iets meer dan vijf seconden. Ward kon in de tweede wedstrijdhelft de schade beperken, sterker nog in de laatste 1500m ging hij zo geweldig tekeer dat hij niet alleen de kloof weg roeide, Ward roeide in de laatste kilometer een voorsprong van meer dan vijf seconden bij elkaar.” Voor Johan is de dubbelslag toch wel een aangename verrassing. “Ward focuste zich de voorbije maanden volledig op zijn laatste studiejaar Lichamelijke Opvoeding. HIer wou hij ondanks een mindere trainingsomvang vooral aantonen dat hij over voldoende basisconditie beschikt om er de komende drie stageweken keihard tegenaan te gaan.” Na het duo Ward Lemmelijn – Tim Brys slaagde eerste jaar senior Boris Taeldeman erin de derde snelste tijd te realiseren. De skiffeur van de Gentse RS sloot dit seizoen het juniores WK af op een onverhoopte zesde plaats in de A-finale. Taeldeman bewees op het Netekanaal in zijn eerste senior race dat ook hij straks de nationale kern van bondscoach Axel Muller breder en dus ook sterker kan maken.

Bij de vrouwen torende Mazarine Guilbert boven alle tegenstand uit. De Gentse RS skiffeuse, in september nog vierde op het EKU23, won de skiffrace met één minuut en vijftig seconden voorsprong op haar clubgenote Maitéé Union . Ysolde Sclavont legde beslag op de derde plaats.

De resultaten.

Mannen seniores.

Skiff:

1. Ward Lemmelijn (Schulensmeer) 23:47.87

2. Tim Brys (KR Club Gent) 23:20.54

3. Boris Taeldeman (Gentse RS) 23:25.54

Jongens U19.

Skiff:

1. Lukas Depla (KR Brugge) 24:25.81

2. Karel Debruyne (KR Club Gent) 24:36.42

3. Jules Van Overschelde (TRT Hazewinkel) 24:40.17

Vrouwen seniores.

Skiff:

1. Mazarine Guilbert (Gentse RS) 25:46.25

2. Maitéé Union (Gentse RS) 27:36.47

3. Ysolde Sclavont (RCN Dinant) 28:28.92

Meisjes U19.

Skiff:

1. Lore Helsen (The Oar) 26:45.00

2. Chloé Maes (UN Bruxelles) 27:06.79

3. Marit Janssens (KRSN Oostende) 27:12.40

Aangeboden door onze partners