©  Tom Palmaers

Dronken chauffeur wil spookrijden op de snelweg

Phillip Pergens

Als afsluiter van de actieweek tegen gsm-gebruik achter het stuur, werd het afgelopen weekend aan gerichte controle gedaan.

Hierbij moesten 9 bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor de duur van 8 dagen. Van één van hen werd ook het voertuig in beslag genomen, aangezien dit al 2 jaar niet meer geldig gekeurd bleek.

In totaal werden er gedurende de actieweek 15 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die met hun gsm bezig waren.

Eén bestuurder die betrapt werd op niet handsfree bellen, bleek ook onder invloed van drugs te rijden. Hij speelde zijn rijbewijs alvast voor 15 dagen kwijt.

Nog een andere bestuurder bleek ook onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. Ook zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken.

Tijdens de controles werd een voertuig gespot dat op weg was om in tegengestelde richting de autosnelweg op te rijden. De bestuurder kon nog net op tijd aan de kant gehaald worden.

De man bleek 3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

De politie kon verder ook nog een crossmotor intercepteren waarop bewust geen kenteken bevestigd was. De bestuurder gaf toe dit gedaan te hebben om op die manier aan snelheidscontroles te ontsnappen.

Ook konden er enkele opgedreven bromfietsen geverbaliseerd worden, en werden er waarschuwingen uitgeschreven voor technische eisen en onleesbare documenten.

Tot slot werden op zowel zaterdag als zondag bemande snelheidscontroles uitgevoerd in Bilzen, Hoeselt en Riemst. Op de Tongersesteenweg in Riemst reed zondagnamiddag 1 op 5 te snel binnen de bebouwde kom.

 ppn

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten