Beelden uit 2019, de laatste keer dat het Formule 1-circus neerstreek in China. ©  EPA-EFE

BBC: “GP van China vierde keer op rij afgelast door strenge coronamaatregelen”

De Grote Prijs van China in de Formule 1 wordt volgend jaar vrijwel zeker opnieuw van de kalender gehaald. Volgens de BBC komt dat door de aangescherpte maatregelen in het land tegen het coronavirus. De race op het circuit van Shanghai staat in 2023 gepland op 16 april.

Michael Van DammeBron: BELGA

De Formule 1 heeft zelf nog geen mededelingen naar buiten gebracht, maar de Britse openbare omroep beweert dat de Formule 1 er al uit is en dat China voor het vierde jaar op rij wordt overgeslagen.

De twee grootste steden in China, Peking en Guangzhou, kondigden maandag verdere beperkingen aan door de snel stijgende aantallen coronabesmettingen. In het land is nog altijd een strikt beleid van toepassing met onder meer lockdowns, strenge controles en gedwongen quarantaine.

Geen uitzondering

De Formule 1 wil de teams niet naar Shanghai sturen, als daar het risico bestaat op verplichte isolatie bij een positieve test op corona. De Chinese autoriteiten willen ook geen uitzondering maken voor het reizende autosportgezelschap.

De voorbije drie jaar ging de Grote Prijs Formule 1 van China niet door vanwege de coronapandemie. Lewis Hamilton won in 2019 de laatste Chinese GP in Shanghai.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten