In dit stadion spelen de Rode Duivels tegen Canada: splinternieuw, uitgerust met airco en luxueuze kleedkamer

De Rode Duivels spelen tegen Canada in het Ahmad bin Ali Stadium in Doha. Binnen in het stadion is er airco voorzien, de kleedkamers zijn heel groot en er hangt een videoscherm waar Roberto Martinez zijn tactische uiteenzetting kan geven.

Het Ahmad bin Ali Stadium in Dohais één van ­­de zeven nieuw gebouwde stadions, speciaal voor dit WK. Het heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers.

Eerder werd er al VS-Wales gespeeld. Voordien stond er een kleiner stadion dat tot op de grond werd afgebroken. Materialen van dat stadion werden gebruikt om het nieuwe te bouwen.

Zoals de andere stadions in Qatar wil het qua design vooral de traditie van het land uitstralen. De gevel weerspiegelt de golvingen van zandduinen. Er wordt aan de buitenkant ook met lichteffecten gewerkt, zoals bij de Ghelamco Arena in Gent maar nog spectaculairder. Na het toernooi wordt het stadion de thuis voor Al Rayyan SC, topclub in Qatar. Het stadion is genoemd naar Ahmad Bin Ali Al Thani, de Emir van Qatar van 1960 tot 1972.

Panorama-foto van het stadion ©  lvdw

Airco in het stadion ©  lvdw

Zelfs airco ook onder de zitjes ©  lvdw

Videoscherm in de kleedkamer waar Roberto Martinez zijn tactische uitleg kan geven ©  lvdw

 (lvdw)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten