© Martijn Beckers

Hapkidoclub Mudori Lanaken pakt vier medailles op Europees kampioenschap

Lanaken -

Hapkidoclub Mudori uit Lanaken maakte zich afgelopen zondag 13 november weer op om deel te nemen aan de veertiende editie van de Open Europese Kampioenschappen, georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond in Tiel (NL).

Martijn Beckers

Vier leden van de Lanakense club namen deel aan het onderdeel sparring (vrij gevecht). De regels waren aangepast voor deze editie: het traditionele borstpantser werd achterwege gelaten en in plaats daarvan moesten de deelnemers gesloten bokshandschoenen en een helm dragen. Slagen naar het hoofd, traditioneel niet aanwezig bij Hapkido sparring, was ditmaal wel toegestaan. Verder mocht er getrapt, gestoten en geworpen worden.

Het resultaat was er eentje om trots op te zijn: leden Sam Hanot (20) en Brecht Maes (19) mochten hun eerste deelname aan een kampioenschap afsluiten met respectievelijk een bronzen en gouden medaille, terwijl Oscar Smeets (26) een zilveren medaille wist te behalen. Trainer Martijn Beckers (33) behaalde de gouden medaille in de categorie 60-65 kg.

Naast de prima organisatie van de Nederlandse Hapkido Bond was ook de steun van de ouders, partners en leden van de club die speciaal mee kwamen om te supporteren van onmisbaar belang. De deelnemers zijn een ervaring rijker en kijken ondertussen weer uit naar de volgende uitdaging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten