© Mia Smeets

Neos Kinrooi wandelt door de Maasvallei

Kinrooi -

Op dinsdag 22 november trokken 52 leden van Neos Kinrooi eropuit voor een wandeling door de Maasvallei. Het weer hadden ze alvast mee. “Wat fris aan de neus, maar zo deugddoend”, klinkt het.

Mia Smeets

De wandelaars hadden de keuze uit verschillende afstanden. “Vanuit het bedevaartsoord Heppeneert, richting het pittoreske Aldeneik, wandelden we door de prachtige natuur en weiden”, klinkt het bij de Neos-leden. “En het was zalig stappen. Soms wat modder aan de schoenen, het zonnetje kwam af en toe eens piepen en al snel konden de koude en wind ons niet meer deren. De verhalen kwamen los: over waar ooit boten aanmeerden, over de oude Maasbrug en de herinnering dat op 16 juli 2021 de Maas zo hoog stond, tot tegen het muurtje in Heppeneert. Maar nu kabbelde de Maas rustig aan onze zijde, terwijl we het gezelschap kregen van enkele mooie boerenpaarden.”

Terwijl de dames tijdens het wandelen het meestal hadden over huis en kroost, waren vele mannen de voetbal aan het analyseren. “Na de wandeling werden we welkom geheten in Het Hepperhuys met een heerlijke warme soep en broodjes. Nog wat gezellig nakletsen met een wijntje of biertje mocht niet ontbreken. We verheugen ons weer op de volgende activiteiten. Zo gaan we op 6 december bowlen en op 15 december vieren we ons kerstfeest bij Jacky Jaeken.”

Interesse in de verslagen en foto's van onze activiteiten? www.neosvzw.be/kinrooi

http://www.neosvzw.be/kinrooi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten