Themabeeld ©  Shutterstock

Twintiger krijgt 12 maanden cel voor wurgen vriendin: “Ik heb nog steeds nachtmerries”

Oudsbergen -

Een 25-jarige man uit Oudsbergen moet zijn ex-vriendin een bedrag van 24.345 euro betalen omdat hij haar hardhandig aanpakte tijdens een ruzie. “Hij probeerde haar te wurgen”, aldus haar raadsman.

Shauni Deferm

De feiten dateren van 20 december 2021, toen het koppel ruzie kreeg omdat zij het vermoeden had dat hij haar bedroog. Tijdens de confrontatie liep het volledig uit de hand. De twintiger greep zijn vriendin vast, pakte haar bij de keel en gooide haar in de zetel. Vervolgens belandde ze op de grond terwijl haar vriend op haar ging zitten en haar opnieuw probeerde te wurgen. Volgens de procureur duurde het geweld meer dan tien minuten. “De vrouw heeft nadien een vriendin opgebeld. De dag nadien zijn ze naar de dokter en de politie gegaan. De verwondingen van de vrouw kwamen daarbij overeen met haar verhaal”, zo stelde de aanklager. De man zelf bleef wel telkens ontkennen.

“Ik heb geen enkele reden om te liegen”, zo sprak de vrouw voor de Tongerse rechter. “Ik heb zoveel voor hem gedaan en het is voor mij een zware klap om hier te staan en alles te moeten herhalen. Dat valt me enorm zwaar. Ik heb nog steeds nachtmerries en paniekaanvallen.”

12 maanden cel

De rechter verklaarde de feiten bewezen op basis van de verklaringen van het slachtoffer, de foto’s van haar verwondingen en de medische attesten. Hij werd woensdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 400 euro. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 24.345 euro voor de opgelopen verwondingen en tijdelijke en blijvende ongeschiktheid.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen