©  Geert Van Baelen

Bijna 10.000 kuikens blijven in uitslaande stalbrand in Peer

Peer -

Een uitslaande brand heeft woensdagavond een kippenstal verwoest in de buurt van de Kiezel Kleine Brogel in Peer. Zo’n 9.600 kuikens bleven in het vuur. Bij de brand kwam ook asbest vrij, maar de neerslag zou beperkt zijn gebleven tot het terrein.

Geert Van Baelen

De brandweer kreeg woensdagavond de melding van een uitslaande brand in een kippenstal aan de straat die ‘Op de kippen’ heet, een zijstraat van de Kiezel Kleine Brogel. Bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak. “De stal van ruim 500 m² stond in lichterlaaie”, zegt brandweerofficier Koen Maes. “We hebben de overslag naar de woning, de naastliggende stallen en de hooiopslag kunnen voorkomen. Wel zijn 9.600 kuikens om het leven gekomen. De dieren waren pas geleverd.”

©  Stad Peer

Asbest

De dakbedekking bevatte asbest. Onmiddellijk werden de nodige voorzorgen genomen. “De asbestvervuiling is beperkt gebleven tot het terrein zelf”, zegt de brandweerofficier. “Een saneringsbedrijf zal aangesteld worden, maar er is momenteel geen gevaar voor de omwonenden. Mochten buurtbewoners toch asbestfragmenten menen te vinden op hun grond, dan kunnen ze de stad contacteren.” Burgemeester Steven Matheï kwam zich van de toestand vergewissen.

©  Geert Van Baelen

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten