©  IMAGO/Pro Shots

Buitenlandse pers hard voor België: “Het piepte en kraakte bij de oude Rode Duivels”, één speler krijgt slechts 2/10

Neen, de Rode Duivels hebben geen grootse indruk nagelaten, ondanks de zege gisteren tegen Canada. Het waren vooral de Noord-Amerikanen die de harten veroverden.

Guy Van Den Langenbergh

  Chef voetbal van de BBC: “Haveloos, afgemat en wanhopig kwetsbaar”

  Phil McNulty, chef voetbal van de BBC, zag een vermoeid Belgisch elftal tegen Canada. “Enkel dankzij de slechte afwerking van Canada heeft België het lot van Argentinië en Duitsland vermeden. Het werd geen slachtoffer van een WK-schok. De Rode Duivels hebben nog steeds glorieus talent in de vorm van Kevin de Bruyne en een keeper van wereldklasse in Thibaut Courtois, maar ze zagen er haveloos, afgemat en wanhopig kwetsbaar uit voor het tempo en de energie van Canada’s aanvallende spel.”

  “Het verdedigingsduo met de 33-jarige Alderweireld en de 35-jarige Jan Vertonghen hebben hun land en clubs uitstekend gediend, maar ze zagen er wanhopig uit toen Canada vooral in de eerste helft België alle hoeken van het veld liet zien. België kan duidelijk veel beter presteren dan dit en heeft Romelu Lukaku nodig om vooraan opnieuw présence te krijgen.”

  Gazzetta dello Sport: “Hazard heeft nu echt de status van een speler einde carrière”

  De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport stelde vast dat de Rode Duivels helemaal geen indruk maakten, maar wel konden winnen. “Je hebt overtuigende zeges en je hebt zeges die even lelijk als kostbaar zijn. De zege van de Belgen hoorde thuis in deze tweede categorie”, klinkt het streng. Een aparte accolade was er voor Eden Hazard, die volgens de Italianen nu echt de status van een speler einde carrière heeft.”

  De Telegraaf: “Het piepte en kraakte bij de oude Rode Duivels”

  Ook de Nederlandse krant De Telegraaf kon alleen maar vaststellen dat het niet zo lekker liep met de Belgen. “Rode Duivels kunnen niet imponeren en komen goed weg met 1-0-zege”, vonden de Nederlanders. Het waren vooral de Canadezen die indruk maakten op onze noorderburen. “Het piepte en kraakte bij de oude Rode Duivels, die met zes dertigers en twee 29-jarigen aan de wedstrijd waren begonnen”, werd de vinger op de zere wonde gelegd.

  Daily Mail geeft Courtois een negen: “Elke redding telde”

  Voor The Daily Mail was Thibaut Courtois de grote uitblinker. “Door de gebrekkige afwerking van de Canadezen kreeg hij niet veel te doen maar elke redding telde, inclusief een gestopte strafschop in de tiende minuut en uitstekende saves op pogingen van Johnston en Larin”, kreeg onze nationale doelman een gunstig rapport mee.

  Marca: “Met Courtois spelen is altijd een voordeel”

  Het Spaanse Marca had uiteraard het meeste oog voor de fenomenale zege van La Roja tegen Costa Rica (7-0!), maar keek ook met een half oog naar de wedstrijd van de Rode Duivels. “Met Courtois spelen is altijd een voordeel”, oordeelt de Spaanse sportkrant, verwijzend naar de gepareerde strafschop. “Een van de sleutels om in een toernooi iets te betekenen is, om in een slechte dag, toch te kunnen winnen”, halen de Spanjaarden een voetbalwijsheid boven.

  Toronto Sun: “Canada dwingt respect af met prestatie in WK-opener”

  En in Canada? Daar waren ze toch vooral trots op de wedstrijd van de Canadezen. “Canada dwingt respect af met prestatie in WK-opener”, lazen we in de Toronto Sun. Maar, voegden ze er fijntjes aan toe: “Het wachten is voorbij, de droogte blijft.” Hiermee verwezen ze naar het feit dat het 36 jaar geleden was dat de Canadezen nog eens op een WK aanwezig waren, maar dat Canada nog nooit een doelpunt maakte op het eindtoernooi.

  De punten van L’Equipe: een twee voor Carrasco

  De Franse sportkrant L’Equipe deelde naar goede gewoonte punten uit en was scherp voor de Duivels, vooral dan voor de linkerflank. Yannick Carrasco moest het met een twee op tien stellen, flankbroeder Jan Vertonghen kreeg van de sportkrant een drie toebedeeld. Uitblinkers? Uiteraard Thibaut Courtois, die een zeven kreeg. Ook Batshuayi kon met een zes nog een positief rapport voorleggen. De Belgen kwamen aan een gemiddelde score van 4,6. Kortom: gebuisd!

  Aangeboden door onze partners

  Niet te Missen

  Meest Recent