©  REUTERS

Emirates vliegt weer twee keer per dag van en naar België

Luchtvaartmaatschappij Emirates zal vanaf januari opnieuw even vaak vliegen tussen Brussels Airport en Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, als voor de coronapandemie. “We trekken de frequentie op naar veertien vluchten per week, of twee per dag”, zo heeft Jean-Pierre Martin, directeur van Emirates in België, donderdag gezegd.

ltoBron: BELGA

Ook voor de coronacrisis uitbrak, vloog Emirates twee keer per dag van Brussel naar Dubai en terug. Tijdens de pandemie werden alle vluchten een tijd stopgezet, waarna de frequentie stilaan weer werd opgedreven. Sinds vorige winter voert Emirates twaalf re­tour­vluchten per week uit op de Brussel-route. 

Hoewel de capaciteit en de passagiersaantallen nog niet op het niveau van 2019 zitten, ligt de omzet die de luchtvaartmaatschappij haalt uit de verbinding van en naar België, sinds juli wel weer op precoronaniveau. Dat is het gevolg van duurdere tickets. “De tarieven zijn significant gestegen”, aldus Martin. “De brandstofprijzen hebben bij alle luchtvaartmaatschappijen geleid tot hogere prijzen.”

Concrete passagierscijfers geeft Martin niet, maar hij geeft wel mee dat de bezettingsgraad op de Brussel-route in dezelfde grootteorde ligt als die op groepsniveau, en die bedraagt momenteel 78 procent. De vluchten van en naar België worden uitgevoerd met Boeing 777-vliegtuigen, met plaats voor 354 passagiers. 

Emirates is op groepsniveau op zoek naar 450 piloten en 6.000 stewards en stewardessen. Voor de tweede groep zijn er in december twee rekruteringsmomenten in België: op 10 december in Brussel en op 29 december in Antwerpen. Er werken momenteel 235 Belgen voor de groep.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten