©  via REUTERS

Klimaatactivisten leggen luchthaven in Berlijn twee uur lam

Klimaatactivisten van de actiegroep ‘Last Generation’ hebben donderdag bijna twee uur lang de beide start- en landingsbanen van de luchthaven van Berlijn geblokkeerd. Dat heeft de luchthaven Berlin Brandenburg bevestigd.

wverBron: BELGA

De klimaatactivisten hadden zich kort na 16 uur toegang verschaft tot het luchthaventerrein. Ze drongen zowel via de noord- als via de zuidzijde het terrein binnen. Op die manier slaagden ze erin de vliegactiviteiten lam te leggen. Volgens de politie hadden sommige actievoerders zich aan de grond vastgekleefd.

De activisten hadden ook spandoeken bij en gaven via een livestream uitleg over de motieven van hun protest . Ze roepen reizigers op om te stoppen met vliegen en eisen ook dat de regering stopt met het subsidiëren ervan.

©  via REUTERS

Volgens een woordvoerder van de luchthaven van Berlijn konden de activeiten op de beide landingsbanen rond 18.15 uur weer volledig worden hervat. Er moesten vijf vertrekkende vluchten worden geschrapt, waardoor in totaal 750 passagiers werden getroffen, klinkt het nog.

Minister van Verkeer Volker Wissing, van de liberale partij FDP, heeft de acties fel bekritiseerd. Het recht om te demonstreren is een grondrecht, maar de acties worden “steeds gewetenlozer”. De rechtsstaat moet hier “resoluut tegen optreden”, vindt hij. “De maatschappij kan dit gedrag niet aanvaarden.”

©  via REUTERS

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten