©  Shutterstock

OPROEP. Ken jij een restaurant of café dat op originele manier energie bespaart?

Limburg -

Een etentje bij kaarslicht kan erg romantisch zijn, maar ook een manier voor vele horecazaken om te besparen op de energiefactuur: de verlichting gaat (deels) uit en de verwarming enkele graden lager. Ken jij een restaurant, café, bistro… dat op een originele manier probeert de energierekening te drukken? Bijvoorbeeld door dekentjes uit te delen aan de klanten, een dikketruiendag te lanceren, terrasverwarmers op betaling te zetten, te werken met kaarsjes of een eigen energieconstructie in elkaar te flansen? Laat het ons hier weten!

Karen Haesendonckx

Bij Mombasa in Antwerpen werken de terrasverwarmers op centjes. ©  Maarten De Bouw

Restaurantboot De Kleppende Klipper in Mol maakte een eigen verwarmingsconstructie: “Met een systeem van koperen buizen, tap ik de warmte van de ovens af. Via een circulatiepomp en een drukvat gaat de gerecupereerde warmte naar een koperen spiraal die centraal in het restaurant hangt.” ©  Bert De Deken

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten