Dit is de speech die spelers Saudi-Arabië aanzette tot miraculeuze comeback: “Waarom vraag je Messi niet om op de foto te gaan?!”

Saudi-Arabië zorgde voorlopig voor de sensatie van het WK door favoriet Argentinië te kloppen. Maar daar was tijdens de rust wel een keiharde speech van coach Hervé Renard (54) voor nodig. En die bleef niet zonder effect.

Guy Van Den Langenbergh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Saudi’s stonden aan de rust 1-0 in het krijt tegen de Argentijnen. En dat zinde de Franse coach niet. Vooral het gebrek aan offensieve pressing was voor Renard de oorzaak van de mindere eerste helft. “Is dat pressing? Waarom vraag je Messi niet om op de foto te gaan?”, ging de Fransman tekeer. En dat bleef niet zonder gevolg. In geen tijd draaiden de Saudi’s de wedstrijd volledig om en scoorden ze twee keer. Messi en co. wisten niet wat hen overkwam en herstelden niet meer van deze uppercut.

Opvallend: Renard speecht in het Engels en wordt simultaan vertaald voor de spelers. Telkens hij zijn stem verheft, stijgt ook het stemvolume van de vertaler. Apart, dat wel.

Aangeboden door onze partners