Wannes Destoop, de man achter ‘Albatros’, heeft de opnames van zijn eerste film deze week afgerond. 

Regisseur ‘Albatros’ draait eerste speelfilm met Hasseltse actrice in hoofdrol: “Een stem laten horen die minder gehoord wordt”

Wannes Destoop (37), die in binnen- en buitenland hoge ogen gooide met de fictieserie ‘Albatros’, rondde deze week de opnames van zijn eerste langspeelfilm af. ‘Holy Rosita’, zoals die voorlopig heet, draait rond een vrouw met een vurige kinderwens. De hoofdrol is voor Daphne Agten, een Hasseltse actrice die al even meedraait in het theater maar nog onbekend is bij het grote publiek.

Wout Desmytere en An Smets

Ook acteurs Mieke De Groote (De Twaalf), Jos Geens (The Broken Circle Breakdown) en Delfine Bafort (All of us) zullen in de film te zien zijn. Destoop schreef het scenario zelf, samen met Albatros-coscenarist Tom Dupont en actrice Janne Desmet.

“Ik wil met dit verhaal opnieuw een stem laten horen die doorgaans minder gehoord wordt”, aldus de regisseur. “Dit keer een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, een buitenbeentje op zoektocht naar het moederschap.” De 38-jarige Rosita is volgens haar omgeving immers niet in staat een goede moeder te zijn. Wanneer ze toch zwanger wordt, besluit ze dit te verbergen.

Daphne Agten (32) studeerde af aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze is regisseur, schrijver, performer en staat wel eens model voor tekenaars. Ze is afkomstig uit Bolderberg (Heusden-Zolder), maar woont nu in Hasselt.

Wanneer de film precies in de zalen verschijnt, is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten