©  AFP

Ploegbaas Binotto lijkt te zullen vertrekken, Ferrari onthoudt zich van commentaar

Formule 1-team Ferrari heeft aangegeven niet te zullen reageren op de speculaties die vrijdag in tal van Italiaanse media circuleerden omtrent een vertrek van ploegbaas Mattia Binotto.

Bron: BELGA

Er gaan geruchten dat hij niet alleen zijn positie zou opgeven, maar de deur bij de renstal volledig achter zich zou dichttrekken. Afgelopen week ontkende Ferrari nog met klem dat Binotto op vertrekken zou staan. “Deze geruchten zijn totaal ongegrond”, klonk de boodschap in een statement op dinsdag.

Wat er sindsdien veranderd is, is niet duidelijk, maar het zou kunnen dat Binotto zelf op een vertrek aanstuurt en niet ontslagen wordt.

©  Ferrari

Scuderia slaagde er dit seizoen na een behoorlijke start en optimisme bij de fans opnieuw niet in om de titeluitdaging aan te gaan in de Formule 1. Uiteindelijk ging de Nederlander Max Verstappen van Red Bull er voor het tweede opeenvolgende jaar met het kampioenschap vandoor. 

De Fransman Frédéric Vasseur, momenteel ploegbaas van Alfa Romeo, wordt naar voren geschoven als de grootste kanshebber om Binotto op te volgen. De laatste wereldtitel van Ferrari dateert van 2007, met de Fin Kimi Räikkönen. Sindsdien passeerden er al drie ploegbazen de revue.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten