©  Tom Palmaers

Bilzense Miss België-finaliste dan toch naar Egypte: “Had de hoop bijna opgegeven”

Bilzen -

“Mijn koffer staat al klaar.” Haifa Salem Ali (20) klonk vrijdag vastberaden dat haar visum voor Egypte toch nog tijdig in orde zou geraken voor de reis van de Miss België-verkiezing. En ze heeft gelijk gekregen. Zondagmiddag stapte Miss Limburg samen met de 31 andere finalisten op het vliegtuig naar de zon.

Nele Coune

LEES OOK. Bilzense Miss België-kandidate mag niet mee met voorbereidende reis naar Egypte: “Niemand wil me een visum geven”

Ze heeft er enkele stressvolle dagen opzitten. Een hele week lang hing Haifa Salem Ali aan de lijn met de Egyptische ambassade nadat haar visum voor de reis van Miss België maar niet in orde geraakte. De 32 finalisten verblijven een hele week in Sharm El Sheikh om zich voor te bereiden op de verkiezing met fotoshoots, filmopnames en defilés. Maar bijna had de Bilzense kanshebster op het kroontje dat moeten missen. In afwachting van haar Belgisch paspoort kon Miss Limburg, die als achtjarige vluchtte uit Somalië, enkel een verblijfsvergunning voorleggen en die zorgde voor vertraging.

Haifa is een van de 32 finalisten. Naast haar zijn er nog twee andere Limburgse meisjes in de running voor het kroontje. ©  Kevin Swijsen

LEES OOK. Miss België-kandidate vluchtte als kind weg uit Somalië

Zaterdag kreeg ze eindelijk het verlossende bericht dat ze haar valies niet voor niets had ingepakt. “Rond 16 uur had de ambassadeur mij laten weten dat mijn visum zou klaarliggen in Sharm El Sheikh”, vertelt de studente aan de hotelschool in Hasselt. “Ik ben echt heel blij. Ik had de hoop bijna opgegeven, maar probeerde toch positief te blijven. Ik ben altijd blijven zeggen: het kan tóch nog in orde komen. Want iedereen was zoveel moeite voor mij aan het doen, vooral het comité van Miss België. Dus ik had vertrouwen in hen. (lacht) We kijken met de finalisten al heel lang uit naar deze reis, dus het zou heel jammer geweest zijn als ik dit had moeten missen. Ik ben echt héél blij”, glundert ze.

De 32 finalisten vertrokken zondagmiddag in Brussel naar de zon. ©  Kevin Swijsen

LEES OOK. Finalisten Miss België zijn bekend: deze Limburgse meisjes maken kans op het kroontje

De finale van Miss België vindt plaats op 11 februari in Plopsaland De Panne en zal live te volgen zijn op Eclips TV.

Inschrijven voor Miss België 2024 kan nu al op www.missbelgium.be

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten