De blijdschap staat op de gezichten van Thordarson (.l), Wuytens (m.) en Pierrot af te lezen. © BELGA

Lommel SK stunt voor 18 bezoekende fans op bezoek bij Beveren: “Zondagsvloek is gebroken”

Lommel SK blijft het de topclubs lastig maken voor eigen publiek. Na RWDM en Beerschot beet nu ook SK Beveren de tanden stuk op een flitsende Belghali, Anello en Martinez. Eindstand: 2-3, waardoor groen-wit naar de zesde plaats springt.

Sven Claes

Niet alleen de spelers van Lommel SK werden zondagmiddag beloond met de drie punten, ook de achttien (!) dappere Lommelse fans op de Freethiel keerden zo méér dan tevreden huiswaarts. “Ik ben blij dat we hen iets hebben kunnen teruggeven na de blamage in RWDM”, vertelde aanvoerder Robin Henkens. En coach Steve Bould: “Ik zou willen dat het er 800 waren, want het is mijn job om ervoor te zorgen dat supporters komen kijken.”

Coach Steve Bould. ©  BELGA

Voorzet valt binnen

Halverwege de eerste helft waren de Lommelse fans al tweemaal aan het feest geweest. Eerst belandde een voorzet van Rafik Belghali (0-1) binnen en vervolgens rondde Anello een aanval van Martinez af (0-2). De verschroeiende start verraste vriend en vijand. “Niet alleen wij, maar ook Beveren was verrast dat we met zo veel vertrouwen begonnen”, aldus de Lommelse aanvoerder.

©  BELGA

“Met het eerste doelpunt was het nodige geluk gemoeid, maar het kwam er na een goede aanval. Beveren schakelde snel over op powerplay - dat hebben wij toch minder - en dat hebben we redelijk goed gedaan. In de tweede helft was het pompen of verzuipen. Het zat een beetje mee en dat doet eens zo veel deugd. Het was één van de betere prestaties van het seizoen. Iedereen was vandaag op de afspraak om zelfs het vuile werk op te knappen en zo trokken we deze zege over de streep.”

©  BELGA

Keeper blinkt uit

SK Beveren kwam voor de pauze terug tot 1-2 via een volley van Coopman. Maar de druk kon al snel van de Noord-Limburgse ketel. Op een snelle tegenaanval verschalkte Martinez in twee tijden de Beverse doelman: 1-3. Na ongelukkig handspel van Anello zorgde invaller Ribeiro Costa voor de 2-3-eindstand.

Nikola Ivezic had nog een heldenrol in de slotfase. “De doelman leverde een geweldige prestatie”, glunderde Steve Bould. “Nikola was de coolste persoon in het hele stadion. Hij deed alles perfect en pakte uit met enkele knappe reddingen. Ik geloof niet in voodoo, maar de vloek van niet-winnen op zondag is dit seizoen eindelijk gebroken.”

Het glas is altijd halfvol aan de Gestelsedijk: groen-wit realiseerde dit seizoen al zeges tegen de voltallige top drie.

Doelman Ivezic vertolkte een heldenrol in de slotfase. ©  BELGA

SK BEVEREN: Reus - Wuytens (84’ Tshimanga), Bateau, Vukovic - Kablan (63’ Corryn), Hoggas (57’ Ribeiro Costa), Coopman, Luiz, Ismaheel (63’ Reyners) - Mbokani, Barry.

LOMMEL SK: Ivezic - Belghali, Amankwah, Wuytens, Monjonell - Henkens, Thordarson, Metinho (75’ Kadiri) - Martinez (68’ Pierrot), Cauê, Anello (75’ Roque).

DOELPUNTEN: 10’ Belghali 0-1, 25’ Anello 0-2, 33’ Coopman 1-2, 53’ Martinez 1-3, 70’ Ribeiro Costa 2-3 (pen.).

STRAFSCHOP: 70’ Ribeiro Costa (omgezet).

GELE KAARTEN: 19’ Anello (protest), 19’ Luiz (protest), 35’ Kablan (tackle), 78’ Ivezic (tijdrekken), 88’ Bateau (tackle).

TOESCHOUWERS: 2.000.

SCHEIDSRECHTER: Simon Bourdeaud’Hui.

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten