Een healthy feestmaal bestaat wel degelijk, dat bewijst takeaway en eat-in restaurant Gezondigd in Hasselt. ©  Gezondigd

KAART. Deze Limburgse afhaaladresjes zetten een topmenu op je feesttafel

Van handgemaakte kroketjes tot vegan Italiaanse gerechten en sharing dishes van een sterrenrestaurant. Deze Limburgse adresjes zorgen voor een feest op tafel met de lekkerste afhaalmenu’s voor kerst en Nieuwjaar. Wij lijsten ze per gemeente voor je op.

Stien Vanbaelen

ALKEN

Bistro Philippe

De GaultMillau is alvast lovend over de keuken van Bistro Philippe in Alken. Reden te meer om hun gastronomische menu in huis te halen met de feestdagen. De mosseltjes met curry, cappuccino van ganzenlever en aangepaste wijnen op de kaart doen ons alvast watertanden. Natuurlijk is er ook een aangepast menu voor de juniors.

Prijs? Vanaf 70 euro (kinderen 28 euro).

Bestellen voor? Kerstmenu voor 18 december, eindejaarsmenu voor 25 december (tenzij volzet).

Hoe bestellen? Bel naar 011 311.875 of info@bistrophilippe.be

Info? Bistro Philippe, Motstraat 1B in Alken. www.bistrophilippe.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Bistro Philippe

©  Bistro Philippe

BILZEN

Het Magazijn

Hertenfilet of kabeljauwhaasje? Tartaar van zalm of kalfsrosbief? Bij Het Magazijn in Bilzen stel je zélf je kerst- of eindejaarsmenu samen. Kan je niet kiezen? Dan is er ook nog het vooropgestelde viergangenmenu met drie amuses van de kerstman. Ook voor de kids is er een menu op maat.

Prijs? 62 euro voor twee personen.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 27 december.

Hoe bestellen? Via bestelformulier op www.hetmagazijn.be

Info? Het Magazijn, Korenstraat 2 in Bilzen.

2cooks4you

Traiteur 2cooks4you in Bilzen heeft heel wat lekkers in petto deze feestdagen. Kies uit een pastabuffet, een koud buffet of stel helemaal zelf je feestmenu samen met de gerechtjes op de kaart. Van risotto met witloof, pompoen-wortelsoep, varkenshaasje en zeebaars tot heerlijke dessertjes. Keuze genoeg!

Prijs? Afhankelijk van de keuze.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 19 december, eindejaarsmenu voor 26 december (tenzij eerder volzet).

Hoe bestellen? Mail naar info@2cooks4you.be

Info? 2cooks4you, Riemsterweg 21a in Bilzen. www.2cooks4you.be

©  2cooks4you

Traiteur Jeurissen

Gemarineerde zalm ‘gin-tonic’, carpaccio, kreeft, gegaard kalkoengebraad, chateaubriand en veel meer lekkere afhaalgerechtjes vind je bij Traiteur Jeurissen in Bilzen. Kies voor een feestmenu, een aperobox, een vegetarische formule of een koud of een pastabuffet.

Prijs? Menu’s vanaf 43 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 17 december.

Hoe bestellen? jeurissen.traiteur@skynet.be of bel naar 012 45 81 58.

Info? Traiteur Jeurissen, Riemsterweg 437 in Bilzen. www.traiteurjeurissen.be

©  Traiteur Jeurissen

Le 5ième

De feestelijke afhaalgerechten van Le 5ième in Bilzen zijn al jarenlang een succesformule. Stel je eigen viergangenmenu samen of kies uit de à la carte gerechten. Om het nieuwe jaar te verwelkomen is er ook de aperobox vol lekkere hapjes als noordzeekrab, artisanale kroketjes, vitello en paté. Voor de kids is er een menu op maat.

Prijs? 58 euro voor viergangenmenu met hapjes, 60 euro voor apero box.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 27 december.

Hoe bestellen? Mail naar afhaal@le5ieme.be

Info? Le 5ième, Bremakker 45 in Bilzen. www.le5ieme.be

©  Le 5ième

Koen Kookt

Met de feestdagen voor de deur heeft Koen Kookt verschillende formules uitgewerkt om lekker en gezellig thuis te tafelen. Voor de kerstdagen kan je gaan voor een uitgebreid menu of een koud buffet. Het oude jaar uitwuiven kan met een beperkt menu aangevuld met buffetten zoals een barbecuepakket, antipasti en een pastabuffet en meer lekkers.

Prijs? Tussen 5 en 29 euro.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar info@koen-kookt.be

Info? Koen Kookt, Steenveldstraat 12 in Bilzen. www.koen-kookt.be/kerst-en-eindejaar/

©  Koen Kookt

BOCHOLT

Sapori di Napoli

Lekkere antipasto, gevolgd door een pastagerecht en een bommetje van een dessert. Meer moet dat niet zijn. Zowel met Kerstmis als met Nieuwjaar kan je bij Sapori di Napoli in Bocholt deze Italiaanse menu afhalen. Wij zijn vooral benieuwd naar de pizza muffins en de kerststronk van tiramisu.

Prijs? 30 euro.

Bestellen voor? 17 december.

Hoe bestellen? Bel naar 0472 53 56 28.

Info? Sapori di Napoli, Cornelius a Lapideplein 21 in Bocholt of www.facebook.com/saporidinapoliBocholt

© Sapori di Napoli 

BORGLOON

‘t Johannietershuys

Schuif je tijdens de feestdagen graag aan tafel met lekker eten, maar heb je geen zin of tijd om te koken? Toprestaurant ‘t Johannietershuys in Borgloon schiet je te hulp met een feestmenu van vier gangen met ganzenlever, kabeljauw, parelhoender en een appel en rum dessert.

Prijs? 58 euro p.p.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 17 december, eindejaarsmenu voor 24 december.

Hoe bestellen? Bel 0473 54 32 57 of info@helshoven.be

Info? ‘t Johannietershuys, Helshovenstraat 18 in Borgloon. www.johannietershuys.be

(lees verder onder de foto’s)

©  ‘t Johannietershuys

©  ‘t Johannietershuys

‘t Grevenhuis

Gerookte eendenborst, fazant en een selectie Limburgse en Belgische kazen. Het staat allemaal op het kerstmenu van restaurant ’t Grevenhuis in Borgloon. Alle gerechtjes zijn makkelijk op te warmen dankzij de eenvoudige instructies en komen met vers brood van de ambachtelijke bakkerij Brijosh in Tongeren.

Prijs? 60 euro voor viergangenmenu.

Bestellen voor? 19 december.

Hoe bestellen? WhatsApp naar 0497 88 55 75 of mail naar info@grevenhuis.be

Info? ’t Grevenhuis, Markt 5 in Borgloon. www.grevenhuis.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Grevenhuis

©  Grevenhuis

DIEPENBEEK

Bij Den Appel

Van het klassieke varkenshaasje met kroketjes tot wild of lekkers uit de zee, bij traiteur Bij Den Appel in Diepenbeek vind je menu’s voor ieder wat wils. En dan is er nog een lekkere winterbarbecue, raclette voor de kaasliefhebbers, een gourmet platter, tapas, paella en zelfs brunch. Keuze genoeg!

Prijs? 22,50 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 11 december, eindejaarsmenu voor 18 december.

Hoe bestellen? Mail naar bijdenappel@gmail.com of bel naar 011 33 25 69.

Info? Bij Den Appel, Varkensmarkt 22 in Diepenbeek of www.bijdenappel.be

©  Bij Den Appel

Brasserie XO

Brasserie XO in Diepenbeek geeft je een uitgebreide keuze aan kerst- en eindejaarsmenu’s. De kaart ziet er veelbelovend uit met toppers als traag gegaard varkenshaasje, hertenkalffilet met wintergroentjes en huisbereide kaaskroketjes. Liever iets lekkers uit de zee? Ga dan voor het kreeftenmenu.

Prijs? Tussen de 50 en de 70 euro

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 27 december

Hoe bestellen? Mail naar brasserie.xo@outlook.be of bel naar 0478 23 73 83

Info? Brasserie XO, Marktplein 13 in Diepenbeek, www.brasseriexo.be

©  Brasserie XO

DILSEN-STOKKEM

Vivendum

Restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem pakt uit met een feestmenu van formaat. In het viergangenmenu zit onder meer ravioli van kreeft en fazant gevuld met pistache en lekkers van de patissier. Je kan ook aangepaste wijnen bestellen om deze gastronomische thuiservaring helemaal af te maken.

Prijs? 80 euro per persoon.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar info@restaurant-vivendum.com of bel naar 089 57 28 60.

Info? Restaurant Vivendum, Vissersstraat 2 in Dilsen Stokkem. www.restaurant-vivendum.com/take-away

©  Vivendum

‘t Pure Genot

Je hoeft niet te kunnen koken om een culinair feestmenu op tafel te toveren. Met dank aan het afhaalconcept van ‘t Pure Genot. Het restaurant in Dilsen-Stokkem voorziet voor de feestdagen een hoogstaand vijfgangenmenu met keuze tussen vis of vlees. Op de kaart zien we al heel wat verrassende combinaties zoals langoustine met avocado, hert met butternut en chocolade, mango en passievrucht. Ook voor de vegetariërs is er een menu op maat.

Prijs? 75 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu tot 21 december, eindejaarsmenu tot 28 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@tpuregenot.be of bel naar 0475 21 57 33.

Info? ’t Pure Genot, Stationsstraat 138 in Dilsen-Stokkem of www.tpuregenot.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Molino Studio

©  Molino Studio

Pasta Lino

Zin in een Italiaanse feestavond met carpacciorolletjes, stracciatellasoep en tiramisu? Met het driegangenmenu van Pasta Lino in Dilsen-Stokkem haal je de echte Italiaanse keuken naar jouw feesttafel.

Prijs? Vanaf 25 euro per persoon.

Bestellen voor? 20 december.

Hoe bestellen? WhatsApp naar 0474 38 31 00 of via Instagram of Facebook.

Info? Pasta Lino, Mandenstraat 9 in Dilsen-Stokkem. www.facebook.com/profile.php?id=100071205800042

©  Pasta Lino

GENK

Casa di Gio

Zin in een Italiaanse kerst? Bij Casa di Gio in Genk zit je goed. Kies uit drie lekkere pastagerechten, van ravioli tot cannelloni. Of deel typisch Italiaanse antipasti zoals arancini en pizzette met vrienden of familie. Ook de desserts op de kaart klinken de moeite waard.

Prijs? Vanaf 10 euro per persoon.

Bestellen voor? Tijdig bestellen.

Hoe bestellen? Mail naar giordanodaniels@hotmail.com of bel naar 0483 48 81 52.

Info? Casa di Gio, Lentelaan 53 in Genk. www.facebook.com/CasadiGioo/

©  Casa di Gio

Foglia

100% plantaardig, vrij van lactose en cruelty free! Geniet van de vegan Italiaanse lekkernijen van Foglia in Genk. Dit nieuwe adresje in de vennestraat pakt meteen groots uit met een veelbelovend feestmaal dat je alleen nog maar moet opwarmen thuis. Op het menu heel wat Italiaanse specialiteiten met een twist zoals polpette di melanzane, kaaskroketjes met truffelcrème en cheesy bloemkool. Wedden dat niemand vlees zal missen?

Prijs? 54 euro per persoon.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar info@foglia.be of bel naar 0495 35 39 36.

Info? Foglia, Vennestraat 203 in Genk of www.facebook.com/fogliagenk

©  Foglia

HASSELT

De Levensboom

Wil je een plantaardig kerstmenu op tafel toveren? Dat kan met het originele take-away menu van De Levensboom in Hasselt. Op de kaart spotten we al heel wat lekkers zoals risotto met appelchutney, soep van geroosterde aardpeer en pistache en een kerstsinaastaart. Kies voor het vijfgangenmenu, of selecteer je favoriete gerechtjes en stel je eigen drie- of viergangenmenu samen. Graag glutenvrij? Ook dat kan geregeld worden, tot het kaasplankje toe.

Prijs? 58 euro voor een vijfgangenmenu.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 19 december, eindejaarsmenu voor 26 december.

Hoe bestellen? Via www.restaurantdelevensboom.be

Info? De Levensboom, Leopoldplein 44 in Hasselt.

©  De Levensboom

Gezondigd

Een healthy feestmaal bestaat wel degelijk, dat bewijst takeaway en eat-in restaurant Gezondigd in Hasselt. Voor de feestdagen lanceren ze een drie- en viergangenmenu vol gezonde gerechtjes zoals rodebietensoep met kokosmelk, krokante hoevekip met honing-mosterdsaus en een bloemkoolsteak met geglaceerde wintergroentjes. Hmm!

Prijs? 37,50 euro of 42,50 euro. Levering aan huis? Dat kan voor een meerprijs van 5 euro.

Bestellen voor? 20 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@gezondigd.be of bel naar 011 44 83 38.

Info? Gezondigd, Havermarkt 39 in Hasselt of www.instagram.com/p/ClIv-VRIRGz/

(lees verder onder de foto’s)

©  Gezondigd

©  Gezondigd

©  Gezondigd

Zuppa

Voor een lekker soepje moet je bij Zuppa in Hasselt zijn. En dat is voor de feestdagen niet anders. Bestel soep met kreeft of pompoen of zelfs met knolselder en truffelpasta. Op de kaart staan ook side dishes zoals hummus van biet en kikkererwtjes. Om je feestmaal helemaal af te maken, zijn er nog brownies, speculaasjes, ricotta-citroencake en andere zoetigheden.

Prijs? Soep vanaf 8 euro per liter.

Bestellen voor? Voor 21 december.

Hoe bestellen? Sms naar 0478 52 26 24.

Info? Zuppa, Botermarkt 13 in Hasselt. www.instagram.com/zuppa_hasselt/

©  Zuppa

Resto

Ook Resto in Kuringen maakt zich klaar voor de feestdagen met een takeaway concept. Voor zowel Kerstmis als Nieuwjaar kan je hier kiezen uit maar liefst zeven menu’s, zes voorgerechten en vier desserts. Van varkenshaasje en Noord-Atlantische zalmfilet tot de vegetarische variant: voor elk wat wils op de kaart.

Prijs? Menu’s vanaf 16 euro, voorgerechten toe te voegen voor een meerprijs.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Via www.restokuringen.be/menukaart

Info? Resto, Schampbergstraat 22a in Kuringen. 011 25 07 78, administatie@restokuringen.be

Leeuw

Culinair genieten aan je eigen kersttafel doe je met het feestelijk afhaalmenu van Leeuw Restaurant. Je krijgt de keuze uit een vier- of vijfgangenmenu inclusief drie hapjes en koffiegarnituur. Op de kaart lezen we al noordzeekrab, hertenkalf, aardpeer, truffel en meer lekkere dingen.

Prijs? Viergangenmenu voor 65 euro, vijfgangenmenu voor 80 euro.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar info@leeuw.restaurant

Info? Leeuw Restaurant, Kapelstraat 51 in Hasselt. www.instagram.com/leeuw.restaurant/

©  Leeuw

Taratata

Restaurant Taratata in Hasselt gaat all out voor de feesten. Niet alleen stellen ze een viergangenmenu samen met lekkers als een salade van kreeft, véloute van kip en hert in een jagersausje. Ook zorgen ze voor een assortiment aan hangover food, voor de dag erna in de zetel. Want comfort food als macaroni met kaas en hesp, nasi goreng en vidé met pommes duchesse is de beste remedie tegen een kater.

Prijs? 65 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 21 december, eindejaarsmenu voor 28 december.

Hoe bestellen? WhatsApp naar 0474 346 382 of mail naar afhaal@taratata.be

Info? Taratata, Kempische Kaai 7C in Hasselt. www.taratata.be/feestspecials/

(lees verder onder de foto’s)

©  Taratata

©  Taratata

©  Taratata

Lento

Ook restaurant Lento in Hasselt zorgt voor een plantbased Christmas! Wat staat er zoal op hun plantaardige feestmenu? Eén en al lekkers zoals kroketjes van paddenstoelenragout, gratin van groentjes en empanada’s met tofu en spinazie. En dan zijn er nog glutenvrije opties, verrassingshapjes van de chef en een gevarieerd aanbod van vegan topwijntjes.

Prijs? 59 euro per persoon (glutenvrij voor 6 euro meerprijs).

Bestellen voor? 20 december.

Hoe bestellen? Via het invulformulier op www.restaurantlento.be/feestdagen-afhaalmenu/

Info? Lento, Zuivelmarkt 34 in Hasselt.

©  Lento

Ogst

Een gastronomisch viergangenmenu? Of meer fan van sharing dishes op je feesttafel? Bij restaurant Ogst in Hasselt zit je in elk geval goed. Een greep uit het feestmenu: verse vis met butternut, een rollade van parelhoen, ceviche met kikkererwten en vitello tonnato met zwarte truffel. Al dat lekkers kan je nog aanvullen met vers zuurdesembrood, een kaasmenu en aangepaste wijnen. Goed om te weten: ook aan de kleinste foodies wordt hier gedacht.

Prijs? Sharing voor 59 euro per persoon en een menu voor 89 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 27 december.

Hoe bestellen? Via www.ogstdeli.be

Info? Ogst, Ridder Portmansstraat 4 in Hasselt. 011 49 63 99 of info@ogstdeli.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Ogst

©  Ogst

Stoemp Deluxe

Het feestelijke viergangenmenu van Stoemp Deluxe in Hasselt is 100% vegan. Van een verfrissend Thais hapje en pompoensoep met zoete aardappel en gember tot een lekkere kerststronk met chocolade ganache. Alle gerechtjes zijn eetklaar en hoeven thuis enkel nog opgewarmd te worden. Snel en gemakkelijk!

Prijs? 45 euro per persoon.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Online via www.stoempdeluxe.be

Info? Stoemp Deluxe, Diestersteenweg 4 in Hasselt. 011 18 26 26, info@stoemdeluxe.be

©  Stoemp Deluxe

Traiteur Robby

Bij Traiteur Robby in Hasselt geen gebrek aan keuze. Kies voor een vijfgangenmenu met klassiekers als gevulde peertjes, handgemaakte kroketjes en varkensgebraad. Of ga voor een buffet met warme of koude gerechtjes, een feestelijke fondue of gezellig gourmetten. Je kan ook overal aangepaste wijnen bij bestellen.

Prijs? Afhankelijk van wat je kiest: tussen 22 en 45 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu tot 21 december, eindejaarsmenu tot 28 december

Hoe bestellen? Mail naar info@traiteurrobby.be of bel naar 011 21 12 94

Info? Traiteur Robby, Kempischesteenweg 540 in Hasselt. www.traiteurrobby.be

HEUSDEN-ZOLDER

Il Canniccio

Tortelloni, ravioli, orecchiette of spaghetti. Pasta is altijd een goed idee! Il Canniccio in Heusden-Zolder biedt voor de feestdagen een pastamenu of een pastabuffet. Maar ook een uitgebreid aanbod van Italiaanse aperitiefhapjes, soepen en desserts.

Prijs? Start vanaf 19 euro per persoon.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 22 december, eindejaarsmenu voor 29 december.

Hoe bestellen? Mail naar ilcanniccio@hotmail.com of bel naar 011 57 23 26.

Info? Il Canniccio, Kleuterweg 3 in Heusden-Zolder. www.ilcanniccio.be

© Il Canniccio

HOESELT

Traiteur Mas

Aperitiefhapjes, dessert en alles daartussenin: stel zelf je menu samen met de feestelijke gerechtjes van Traiteur Mas in Hoeselt. Of ga voor een koud buffet, Grieks buffet, gourmet, fondue, paella en veel meer. Alle gerechten worden koud meegegeven in ovenbestendige bakjes die thuis makkelijk op te warmen zijn.

Prijs? Gerechten tussen 4,50 en 32 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 19 december, eindejaarsmenu voor 26 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@traiteurmas.be

Info? Traiteur Mas, Sint-Hubertusstraat 66 in Hoeselt www.traiteurmas.be/acties/eindejaar2022

©  Traiteur Mas

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Cara Patisserie

Bij een feestelijk menu, hoort ook een feestelijk dessert. Cara Patisserie in Houthalen vult jouw feesttafel met heel wat lekkere zoetigheden. Of je nu zin hebt in kerststronk, pavlova, biscuit of koekjes, alles wordt vers en ambachtelijk gemaakt.

Prijs? Van 1,80 euro (koekjes) tot 45 euro (taart, biscuit).

Bestellen voor? 12 december.

Hoe bestellen? Via de webshop www.carapatisserie.be

Info? Cara Patisserie, De Huttestraat 15 in Houthalen-Oost. www.carapatisserie.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Cara Patisserie

©  Cara Patisserie

©  Cara Patisserie

KORTESSEM

De Postelein

Traiteur De Postelein stelt twee viergangenmenu’s samen voor de feesten. Een gewoon menu met pompoensoep, ravioli van scampi en kalkoenmedaillon en een luxemenu met een bisque van grijze garnaal, ravioli boschapignons en hertenfilet. Kies je liever zelf? Kan ook. In de aanbieding: hoofdgerechten, zoetigheden, maar ook een koud buffet, fondue, gourmet én raclette.

Prijs? 40 of 52 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 16 december, eindejaarsmenu voor 23 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@depostelein.com

Info? De Postelein, Aseindestraat 1 in Kortessem. www.depostelein.com

©  De Postelein

LUMMEN

Beukenhof

Bij restaurant Beukenhof in Lummen kan je zelf je menu samenstellen. Je krijgt de keuze uit een reeks voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts. Van kaas- en garnaalkroketjes tot parelhoen en tongrolletjes, het aanbod is gevarieerd. Op de kaart staan ook aangepaste gerechtjes voor kinderen.

Prijs? 60 euro voor volwassenen, 25 euro voor kinderen.

Bestellen voor? Meer dan 4 personen: twee weken op voorhand.

Hoe bestellen? Mail naar info@beukenhoflummen.be of bel naar 013 52 31 46.

Info? Beukenhof, Beukeboomstraat 5 in Lummen. www.beukenhoflummen.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Beukenhof

©  Beukenhof

Lunco

Libanese kipspiesjes, Arabische salades, hummus en couscous. Lunco in Hasselt komt verrassend uit de hoek met hun foodsharing concept ‘Magisch Midden-Oosten’: een combinatie van drie Oosterse deelgerechtjes en enkele hapjes vooraf. Zoetekauwen kunnen ook nog een lemon cheesecake als dessert bestellen. Alles is eenvoudig op te warmen met de bijhorende instructies. Al dat lekkers wordt gratis geleverd in een straal van 10 km rond de centra van Heusden-Zolder en Lummen.

Prijs? 35 euro per persoon, te bestellen vanaf 2 personen

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar info@lunco.be

Info? Lunco, Havenstraat 13 in Lummen. www.lunco.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Lunco

OUDSBERGEN

Feestkok

Zin in een feestmenu met deelgerechtjes? Feestkok Lieve Hubrechts in Oudsbergen maakt de lekkerste antipasti met toppers als parmigianorotsen met honing, burata met tomatensalsa en gegrilde zuiderse groenten. Ook het pastabuffet en de dessertjes doen ons alvast watertanden.

Prijs? Vanaf 24 euro per persoon.

Bestellen voor? Voor de weekends van Kerstmis en oudejaar.

Hoe bestellen? Mail naar lieve@feestkok.be of bel naar 0473 18 47 79.

Info? Feestkok, Muisvenstraat 2A in Oudsbergen. www.feestkok.be

©  Feestkok

MAASEIK

Ratatouille

Speciaal voor de feestdagen komt Restaurant Ratatouille in Maaseik op de proppen met hun ‘feest ver.RATA.tas’. Wat er in de tas zit, dat is nog een verrassing. Maar verwacht je alvast aan hapjes, gerechtjes en desserts vanuit alle windstreken.

Prijs? 135 euro per tas (één tas is voor twee personen).

Bestellen voor? Tijdig bestellen.

Hoe bestellen? Via de website www.ratatouillemaaseik.be/

Info? Restaurant Ratatouille, Diestersteenweg 393 in Maaseik. www.ratatouillemaaseik.be/

(lees verder onder de foto’s)

© Ratatouille

© Ratatouille

© Ratatouille

PEER

Fleurie

Gepekelde zalm, zeebaars met kimchi en diamanthaas met spruitjes. Fleurie pakt ook deze feestdagen weer uit met een topmenu van vijf gangen. Huisgemaakte broodjes en boter inbegrepen. De hapjes, voorgerechten en desserts worden zelfs op hun eigen borden geserveerd. Zo hoef je alleen maar de warme hoofdgerechten op te warmen volgens de bijgevoegde instructies. Als dat geen ontspannen feestmaal is?

Prijs? Vijfgangenmenu 77,50 euro per persoon.

Bestellen voor? 18 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@fleurie.be of bel naar 011 63 26 33.

Info? Fleurie, Baan naar Bree 27 in Peer. www.fleurie.be

©  Fleurie

SINT-TRUIDEN

La Table d’Hôtes

Van bisque van kreeft, zeebaars met krab en parelhoenfilet tot een chocoladebom als dessert. Heel wat lekkers gespot op de afhaalmenu’s van La Table d’Hôtes. Speciaal voor de feesten kan je er een vijfgangenmenu bestellen inclusief twee koude en twee warme hapjes. De wijnliefhebbers kunnen ook aangepaste wijnen toevoegen aan hun bestelling.

Prijs? 66 euro.

Bestellen voor? Tijdig bestellen, op is op.

Hoe bestellen? Mail naar geert.ieven2@telenet.be of bel naar 0498 70 15 73

Info? La Table d’Hôtes, Dekkenstraat 47 in Zepperen. www.facebook.com/gastentafel/

©  La Table d’Hôtes

Bar Crevette

Een viergangenmenu met drie hapjes, heerlijk zuurdesembrood en koekjes voor bij de koffie. Bar Crevette in Sint-Truiden heeft alles voorzien voor een lekker feestmaal bij je thuis. Mag het nog wat meer zijn? Je kan hier ook nog huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten bestellen of zelfgemaakt vanille-ijs.

Prijs? 71 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 27 december.

Hoe bestellen? Mail naar info@barcrevette.be of bel naar 011 39 39 79.

Info? Bar Crevette, Plankstraat 6 in Sint-Truiden. www.barcrevette.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Bar Crevette

©  Bar Crevette

Den Teluur

Buurtrestaurant Den Teluur in Sint-Truiden stelt speciaal voor de feestdagen zes lekkere en betaalbare driegangenmenu’s samen. Kalkoengebraad met romige boschampignonsaus, hertenstoofpotje of tongrolletjes in kreeftensaus? Voor elk wat wils. Ook voor de kinderen.

Prijs? 12 euro p.p., 7 euro voor kinderen.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 18 december, eindejaarsmenu voor 25 december.

Hoe bestellen?denteluur@gmail.com

Info? Den Teluur, Montenakenweg 53 in Sint-Truiden. www.denteluur.be

Atelier C

Traag gegaard kalkoengebraad, halve kreeft met pasta, vlees- en visgourmet. Je vindt het allemaal bij de Truiense traiteur Atelier C. Vul je hoofdgerechten aan met een assortiment aan warme of koude hapjes en sluit af met caloriebommetjes als chocomousse en tiramisu.

Prijs? Hoofdgerechten vanaf 20 euro.

Bestellen voor?Kerstmenu voor 18 december, eindejaarsmenu voor 25 december.

Hoe bestellen? Bel naar 0495 51 43 20.

Info? Traiteur Atelier C, Zoutstraat 2A Sint-Truiden. www.atelier-c.eu/feestfolder/

(lees verder onder de foto’s)

©  Atelier C

©  Atelier C

TESSENDERLO

Het Kippenhof

Traiteur Het Kippenhof in Tessenderlo stelt drie feestelijke afhaalmenu’s samen. Een kerstmenu met kalkoen en verse kroketjes, een eindejaarsmenu met varkenshaasje en eentje met twee soorten pasta’s. Kan je niet kiezen? Dan kan je nog altijd gerechtjes à la carte bestellen of gaan voor het ‘buffet maison’ met van alles wat.

Prijs? Vanaf 21,50 euro

Bestellen voor? Tot volzet.

Hoe bestellen? In de winkel

Info? Het Kippenhof, Geelsebaan 60 in Tessenderlo, www.hetkippenhof.be

©  Het Kippenhof

TONGEREN

Altermezzo

Gastronomisch tafelen deze feestdagen? Haal het zesgangenmenu van Altermezzo in huis en geniet van verrassende hapjes vooraf, kreeft, hertenkalffilet, vis van de dag, een dessert van witte chocolade en lekkers voor bij de thee of koffie. Allemaal makkelijk thuis te serveren met de bijgevoegde handleiding. Ook brood en boter zijn inbegrepen in de prijs.

Prijs? 85 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 20 december, eindejaarsmenu voor 25 december.

Hoe bestellen? Online via Resengo, mail naar info@altermezzo.be of bel naar 012 74 16 74.

Info? Altermezzo, Bilzersteenweg 366 in Tongeren. www.altermezzo.be

©  Altermezzo

De Mijlpaal

Een voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Ook bij het gastronomische restaurant De Mijlpaal in Tongeren kan je terecht voor een feestelijk viergangenmenu voor bij je thuis. Op het menu staat onder meer kreeft, filet van zeebaars en gevulde fazant. Maar je kan ook hapjes, soep en andere gerechten à la carte bestellen.

Prijs? 70 euro p.p.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 18 december, eindejaarsmenu voor 25 december.

Hoe bestellen? Bel naar 012 26 42 77 of info@demijlpaal.org

Info? De Mijlpaal, Sint-Truiderstraat 25 in Tongeren. www.demijlpaal.org

(lees verder onder de foto’s)

©  De Mijlpaal

©  De Mijlpaal

Le 54

Schuif je voetjes onder tafel voor een zorgeloos feestmaal, want bij Le 54 in Tongeren kan je zowel samengestelde menu’s als aparte gerechtjes afhalen. Op de kaart staan toppers zoals kreeft, ragou van hert, parelhoenfilet en ook een verrassend feestdessert.

Prijs? Kerstmenu is 60 euro, eindejaarsmenu is 65 euro.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 18 december, eindejaarsmenu voor 24 december.

Hoe bestellen? Bel naar 012 39 32 38.

Info? Le 54, Hondsstraat 54 in Tongeren. www.le54.be/feestdagen

©  Le 54

RIEMST & BREE

De Vis Factorij

Van kreeft en oesters tot kaviaar. Bij De Vis Factorij in Riemst en in Bree vind je de lekkerste visgerechten. En ook voor de feestdagen kan je een visbuffet, -fondue, -gourmet en nog veel meer afhalen. Er is een ruime keuze aan aperitiefhapjes, voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en natuurlijk ook aangepaste wijnen.

Prijs? Afhankelijk van wat je kiest.

Bestellen voor? Kerstmenu voor 19 december, eindejaarsmenu voor 26 december.

Hoe bestellen?Mail naar info@devisfactorij.be, surf naar www.devisfactorij.be of kom langs in de winkel.

Info? De Vis Factorij, Allewijstraat 1 in Riemst en Bruglaan 66B in Bree.

(lees verder onder de foto’s)

©  De Vis Factorij

©  De Vis Factorij

ZONHOVEN

Innesto

All I want for Christmas is food. Toepasselijker kan het niet, het afhaalmenu van Restaurant Innesto. Ook dit jaar bereiden ze een feestelijk menu die je gemakkelijk thuis kan serveren. Geniet van twee hapjes, een vijfgangenmenu met lekkers als zeebaars met butternut en hertenkalf met crispy polenta en lekkere koffiegarnituren. Wil je écht uitpakken bij je gasten? ga dan voor een lekkere apéro uit het cocktailassortiment.

LEES OOK. GEPROEFD. Sterrendiner bij Innesto is om duimen en vingers bij af te likken, maar wat zegt de rekening?

Prijs? 90 euro.

Bestellen voor? Tijdig bestellen.

Hoe bestellen? Via bestelformulier op www.innesto.be/take-away-x-mas

Info? Restaurant Innesto, Kapelhof 13-15 in Zonhoven. www.innesto.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Pieter D’Hoop

©  Pieter D’Hoop

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten