Verdachte van drievoudige moord in Kessel-Lo vrij met enkelband

De twintiger die verdacht wordt van de drievoudige moord in het Vlaams-Brabantse Kessel-Lo is onder elektronisch toezicht geplaatst. Hij mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist .

aba, wver

L.V.S. is de hoofdverdachte in de zaak waarin drie bewoners van een bescheiden huisje aan de Zavelstraat in Kessel-Lo - moeder Anita (54), haar zoon Wesley (23) en huisgenoot Rikki (47) - in de nacht van 10 op 11 juni het leven lieten. Ze werden brutaal afgemaakt met messteken en overleden ter plekke. Rikki vond enkel nog de kracht om naar boven te strompelen, zijn gsm te pakken en de hulpdiensten te verwittigen.

Slachtoffers Anita en haar zoon Wesley. ©  rr

Buurjongen

De verdachte werd na doorgedreven onderzoek van de speurders opgepakt. Het gaat om een buurjongen die amper tien huizen verderop woont. Enkele maanden geleden hield het gerecht in zijn woning al een huiszoeking en moest hij met de politie mee voor verhoor, waarna hij opnieuw werd vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

Midden september werd hij toch opnieuw opgepakt en sindsdien zat de man in de gevangenis. Zijn advocaat Tim Op de Beeck ging in beroep tegen de verlenging van het aanhoudingsmandaat en pleitte om zijn cliënt vrij te laten, en daar gaat de KI nu op in: L.V.S. mag de gevangenis verlaten met een enkelband.

Ook huisgenoot Rikki werd slachtoffer van de moordpartij, hij kon wel nog de hulpdiensten verwittigen na de laffe aanval. ©  IF

Volgens het gerecht was de jongeman een kennis van Wesley en volgens onze informatie had hij ook contacten met Rikki. Die banden kaderden vermoedelijk binnen het drugsmilieu. Blijft de vraag waarom L.V.S. de bewoners naar het leven stond en of hij daadwerkelijk de drie moorden op zijn geweten heeft. Volgens meester Op de Beeck is de bewijslast tegen zijn cliënt alvast niet staalhard. Van een zogenaamde DNA-match waarvan eerder gewag werd gemaakt is volgens de advocaat geen sprake.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten