Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor Vriendenkring die geld vraagt. © TV Limburg

Pensioendienst waarschuwt mijnwerkers: nog steeds mails waar geld wordt gevraagd in omloop

Hasselt -

De Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers dat er nog altijd mails van KS Vriendenkring circuleren waar ze naar geld vragen. Het geld zou dienen voor het (vermeende) dossier rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen. De Pensioendienst benadrukt dat er nooit een akkoord geweest is rond de interesten.

Mireille Maes

Ex-mijnwerkers blijven regelmatig mails ontvangen met de vraag om meer geld aan de organisatie. Dat blijkt uit signalen die de Pensioendienst opvangt van ex-mijnwerkers. Die klagen aan dat ze met de regelmaat van de klok mails ontvangen waarin meer geld wordt gevraagd. Er zouden bedragen circuleren van 500 tot 1.700 euro. De Pensioendienst maakt zich extra zorgen omdat het om een kwetsbare groep gaat, vaak van wat oudere gepensioneerden waarvan sommigen het Nederlands niet goed beheersen.

Akkoord

Er bestaat geen akkoord rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen. Het geld waarnaar de mails vragen, zou dienen om de rekeningen te betalen van het dossier rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen. Alleen is er nooit een akkoord geweest rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen, noch met de Pensioendienst, noch met de voogdijminister. Dat wil zeggen: de wetswijziging werd uitgevoerd én betaald binnen de wettelijk vastgelegde termijnen en er is dus geen sprake van nalatigheidsintresten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten