© Anita Flipkens

Leiders van Kinrooise jeugdbewegingen volgen EHBO-cursus

Kinrooi -

Alle leiders van de Kinrooier jeugdbewegingen volgden zopas een les EHBO in De Stegel. Twee volle uren kregen ze praktijkoefeningen en leerden ze omgaan met verschillende soorten hulpmiddelen.

Anita Flipkens

Op deze zondagmorgen en na een zware nacht van fuiven stonden deze sportieve helden te wachten op hun lesgeefster. Maar net voordat ze moesten starten met de les kregen ze een telefoontje met de melding dat er op de parking iemand bewusteloos lag: het was de lesgeefster. Ongeveer 35 sportleiders vertrokken met lange benen en een beetje argwanend naar de genoemde plek. Wat nu? Wat te doen? Een tweetal stoere binken trokken hun stoute schoenen aan en verplaatsten zich naar het slachtoffers. Zij gaven het goede voorbeeld. Met de nodige hulp en middelen kregen ze het slachtoffer weer op de been (test 1). Na deze zware introductie vertrok de grote groep weer naar hun leslokaal en begon het echte werk.

Twee volle uren kregen ze praktijkoefeningen en leerden ze omgaan met verschillende soorten hulpmiddelen. Ook hun EHBO-koffers werden niet ontzien. Verbanden, breuken, heel veel wonden met bloed, reanimeren en omgaan met kinderen (pijn en verzorging): al deze thema’s kwamen aan bod. "Wij als burger, mam, papa, familie, mogen zeer trots zijn op deze jonge jeugdleiders", klinkt het. "Dat zij zich allemaal willen inzetten, ook in de weekenden en vakanties, om met de kinderen en jongeren uit onze gemeente te sporten en activiteiten te doen en zich daarbij ook nog willen bijscholen op hun vrije dag. Petje af en met dank aan deze geweldige jongeren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten