©  Shutterstock

Werknemer rijdt opleggerdief in Pelt klem: 61-jarige Nederlander krijgt 120 uur werkstraf

Pelt -

Een 61-jarige Nederlander is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor een diefstalpoging van twee opleggers. Dankzij het ingrijpen van een werknemer van M.J.C. Trucks & Machinery in Pelt kon de dief het terrein echter niet met zijn buit verlaten.

Geert Houben

De zestiger waagde op 21 juli vorig jaar zijn kans. Hij probeerde met de twee gestapelde opleggers aan de haal te gaan. Een werknemer die aan zijn dienst wou beginnen, zag de truck wegrijden. Omdat er bij zijn weten geen transport gepland stond, reed hij de vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat klem. De dader kon bijgevolg niets anders dan de feiten bekennen. Hij verklaarde de diefstal te plegen omdat zijn bedrijf in financiële problemen terecht was gekomen door wanbetalers.

De rechter legde de Nederlander, die tot nu over een blanco strafblad beschikte, een werkstraf van 120 uur op. Als hij deze niet voltooit, moet de dader alsnog voor twaalf maanden naar de cel. Daarnaast draait de dief op voor de proceskosten van 300 euro en een boete van 1.000 euro. Zijn trekker, waarmee hij de opleggers wou stelen, verklaarde de rechter niet verbeurd. “Het zou een onredelijk zware bestraffing zijn”, aldus het vonnis.  

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten