© EF

Amelie (10) uit Paal verkoopt tekeningen voor de Warmste Week: “Ik heb er al moeten bijbestellen”

Beringen -

Het besef dat er kinderen zijn die tijdens de feestdagen amper of geen cadeaus krijgen, was voor Amelie De Leenheer (10) uit Paal de aanzet om haar tekentalent voor het goede doel in te zetten. Voor De Warmste Week verkoopt ze sets van vier zelfgemaakte tekeningen.

Zahra Boufker/Eva Flipkens

In Paal zijn Amelie en haar klasgenootje Roos zondagochtend al druk in de weer met een PowerPoint: “Morgen stel ik mijn actie voor op school”, zegt Amelie trots. Het meisje uit Paal maakte vier tekeningen die ze als postkaarten verkoopt voor De Warmste Week. “Een pakje kost 5 euro”, legt ze uit. “De tekeningen heb ik digitaal op mijn tablet gemaakt. Zo konden we er makkelijk kaartjes van maken.”

Amelie tekende drie portretten en een meisje op een skateboard. “Ze tekent het liefste mensen en in het bijzonder meisjes”, legt haar mama, Katrien Horions, uit. “Amelie is heel creatief: alles wat ze op papier zet, komt uit haar fantasie, al zoekt ze soms wel op hoe ze bepaalde dingen moet tekenen.”

Geen kerstcadeaus

Dit jaar draait de inzamelactie van De Warmste Week rond kansarmoede: “Ik krijg cadeaus met kerst”, vertelt Amelie, “maar er zijn kinderen die niks krijgen omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Dat vind ik erg.” Roos knikt van achter haar laptop.

Amelie heeft nog meer plannen? “Ik wil nog kerstkaartjes maken”, roept ze enthousiast terwijl ze rond de ijverig typende Roos stuitert. Mama Katrien lacht: “We hebben onze handen al vol met het verpakken van deze kaartjes.” Ten huize De Leenheer liggen nog een 30-tal postkaartsets die binnenkort de deur uit vliegen. “We hebben al kaartjes moeten bijbestellen”, zegt Amelie. “Wanneer we het geld precies gaan afgeven bij De Warmste Week weten we nog niet, maar ik hoop wel dat het een groot succes wordt. Als ik in de studio mag, spring ik een gat in de lucht.”

 

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten