“Er is weinig reden om te twijfelen aan haar verklaringen”, aldus de aanklager. © rr

Maasmechelaar riskeert 24 maanden cel omdat hij vrouw opnieuw in elkaar slaat

Maasmechelen -

Een 44-jarige Maasmechelaar riskeert 24 maanden cel omdat hij zijn vrouw en de inboedel van het huis in elkaar zou geslagen hebben. De man was pas vrij na een eerdere veroordeling voor partnergeweld.

Shauni Deferm

Op 19 oktober werd de politiezone Lanaken-Maasmechelen gealarmeerd om zich naar een woning op de Rijksweg te begeven voor een echtelijke ruzie waarbij de veertiger volgens de informatie alles stuk aan het slaan was. “Toen de agenten toekwamen, zagen ze duidelijke verwondingen in het gezicht en op de armen van de vrouw. Er zat ook bloed tussen haar tanden. Het was duidelijk dat meneer heel agressief was. Hij zou zijn vriendin opnieuw lastiggevallen hebben na zijn vrijlating”, aldus de procureur. “Ze was tien dagen werkonbekwaam. Er is weinig reden om te twijfelen aan haar verklaringen.” De aanklager eist dan ook een celstraf van 24 maanden en een geldboete van 1.200 euro.

Vrijlating

De man werd eerder dit jaar al veroordeeld voor zware feiten van partnergeweld. “Ik heb voor haar zeven maanden in de gevangenis gezeten”, zo sprak de man, die de feiten in oktober ontkent. Volgens hem heeft de vrouw hem er na zijn vrijlating ingeluisd. “Zij heeft het huis overhoop gehaald en dan heeft ze me opgebeld voor hulp. Toen ik sigaretten ging halen, heeft ze de politie gebeld en zei ze dat ik haar geslagen had.”

Het slachtoffer zat achteraan in de zaal tijdens de behandeling van de zaak. Ze wilde zich geen burgerlijke partij stellen. “We willen terug samen zijn”, klonk het bij de veertiger.

Vonnis volgt op 14 december.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten