©  AP

Medewerker van Oekraïense ambassade in Madrid lichtgewond door bombrief

Een medewerker van de Oekraïense ambassade in de Spaanse hoofdstad Madrid is woensdag lichtgewond geraakt bij een ontploffing toen hij “een brief behandelde”. Dat heeft de Spaanse politie gemeld. Oekraïne beveelt aan tot verhoogde beveiliging van al zijn ambassades.

Bron: BELGA

De enveloppe kwam aan op de ambassade en toen de medewerker de brief opende, vond er een explosie plaats. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Koeleba. Volgens Spaanse media raakte de medewerker lichtgewond en ging die op eigen kracht naar het ziekenhuis. De medewerker kon ondertussen terugkeren naar de ambassade. Er zijn weinig details bekend over het incident. De nationale politie is samen met de forensische politie een onderzoek gestart.

De aanval wordt “erg serieus” genomen, zei Koeleba. Hij gaf de opdracht de beveiliging van alle Oekraïense ambassades te versterken. Hij heeft de Spaanse autoriteiten ook opgeroepen de aanval met spoed te onderzoeken. “We zullen Oekraïeners beschermen, niet alleen in Oekraïne, maar ook in het buitenland.”

©  AP

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten