© rr

Maaseikenaar (33) die vluchtte voor politie was voorwaardelijk vrij en had drugs genomen

Bree
Phillip Pergens/Olivier Simons

De politiezone Carma heeft woensdagavond een bestuurder achtervolgd tussen Peer en Opitter. Aan de rand van het bos in de Bergstraat werd de 33-jarige Maaseikenaar onderschept. Hij was onder invloed van drugs, had een rijverbod en bleek voorwaardelijk vrij te zijn. De man zit weer in de gevangenis.

De wilde achtervolging startte woensdagavond rond 21.45 uur in Peer. De bestuurder van een auto met gestolen nummerplaten werd aangemaand te stoppen door de politie Kempenland, maar vluchtte weg. Tijdens de achtervolging beging hij meerdere verkeersinbreuken, maar gelukkig raakte niemand daarbij gewond.

De Maaseikenaar vluchtte via het centrum van Bree richting Opitter. Daar reed hij via de Opitterkiezel de Caubergstraat en uiteindelijk de Bergstraat in, waar de politie Carma zijn voertuig kon tegenhouden. De 33-jarige man bleek onder invloed van drugs en had een rijverbod. Bovendien was de auto niet gekeurd, niet verzekerd en niet ingeschreven. Het voertuig werd daarop getakeld.

Gevangenis

De man werd gearresteerd, maar moest eerst voor verzorging naar het ziekenhuis. Mensen uit de Bergstraat zagen hoe hij aan de rand van het bos eerst op de weg lag en nadien door ambulanciers in de ziekenwagen werd gedragen. Donderdag kon hij verhoord worden. De politie stelde de nodige pv’s op. Omdat de Maaseikenaar voorwaardelijk vrij was en zijn voorwaarden geschonden had, werd hij overgebracht naar de gevangenis.

De achtervolging eindigde in een donkere Bergstraat, aan de rand van een bos. ©  rr

 ppn

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten