Dit jaar zal Winterlicht nog meer de sfeer van de duisternis anno 1900 accentueren. © cn

Ook Winterlicht in Bokrijk bespaart energie door lichten te doven: “Was vroeger ook zo”

Genk -

Dit jaar zal je het eindejaarsevent Winterlicht in Bokrijk doorgaan met wat minder licht dan de voorbije jaren. Dat moet niet alleen voor extra sfeer zorgen, maar vooral ook energie besparen.

Van 26 tot en met 30 december gaat Winterlicht weer door in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Bezoekers kunnen er telkens terecht van 16.30 tot 20.30 uur en kunnen er genieten van theater, muziek en circusacts. Dansend vuur, lichtinstallaties en nostalgische kermisattracties moeten het spektakelgehalte nog meer optrekken. Al zal het er dit jaar wat donkerder zijn dan de voorgaande jaren. “Vroeger was men ook erg zuinig met licht”, zegt gedeputeerde en voorzitter van Bokrijk Igor Philtjens.

Schaars verlicht

Zo zullen de lanen dit jaar schaars verlicht zijn. “Dat geeft de bezoeker ook de kans om stil te staan bij lichtvervuiling en energieverbruik”, aldus Philtjens. “In het kader van energiebesparing hebben we er sowieso al voor gekozen om grote energieverslinders achterwege te laten en zuinige ledverlichting te gebruiken.”

Winterlicht wordt uitgerold in de museumdelen Kempen en Oost- en West-Vlaanderen. Bezoekers krijgen ook de kans om demonstraties weven, glasblazen, smeden en broodbakken bij te wonen. Tickets zijn vanaf 1 december online verkrijgbaar en kosten 8 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Parkeren kost 5 euro. (cn)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten