©  BELGA

Helaas niet overbodig: piloten stonden al klaar om spelers naar huis te vliegen… in Athene, Rode Duivels vrijdagnacht weer thuis

Drie piloten van Brussels Airlines hebben ergens in Athene naar de match van de Rode Duivels tegen Kroatië gekeken en zijn vervolgens vertrokken naar Doha om daar de ploeg op te pikken na de uitschakeling. Zij moeten de Duivels vrijdag vanuit Doha terug naar Brussel vliegen. Het spelersvliegtuig wordt om half één ’s nachts op Zaventem verwacht.

hjb, cch

Het was een behoorlijk omslachtige operatie: donderdagmiddag is een vliegtuig in Zaventem vertrokken om koers te zetten naar Athene. Aan boord drie piloten. Hun doel: stand-by staan voor het geval de Rode Duivels uitgeschakeld zouden worden op het WK. Iets wat waarheid werd, waarna de piloten zo snel mogelijk moesten vertrekken naar Doha.

Waarom de piloten dan niet meteen naar Doha zijn gevlogen? Simpel, omdat er te weinig overnachtingsmogelijkheden zijn, de hotels zitten redelijk vol. Waarom ze dan niet gewoon in Zaventem gewacht hebben en van daar rechtstreeks naar Doha vlogen? Omdat piloten slechts een maximaal aantal uur per dag in dienst mogen zijn, en het krap zou zijn om dan op één dag een retour Brussel-Doha-Brussel uit te voeren.

    Dit is de Trident, het officiële vliegtuig van de Rode Duivels, maar het type kan een rechtstreekse vlucht richting Doha niet overbruggen. Vandaar wordt een ander type ingezet voor dit WK. ©  BELGA

    Aangeboden door onze partners

    LEES OOK

    Hoofdpunten