©  AP

Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk Parler toch niet

De Amerikaanse rapper Kanye West, die zich tegenwoordig Ye laat noemen, neemt dan toch het sociale medium Parler van moederbedrijf Parlement Technologies niet over. De voorgenomen koop van het omstreden socialmediaplatform gaat niet door, na een onderling akkoord, maakte het bedrijf woensdag bekend. “Deze beslissing is half november genomen in het belang van beide partijen”, valt te lezen in de verklaring.

Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige maand werd bekend dat de Amerikaanse rapper het platform wilde kopen. In een statement over de overname sprak de 45-jarige rapper over “het recht om onszelf te uiten”. De stap volgde nadat zijn accounts op Twitter en Instagram werden vergrendeld, nadat hij daar antisemitische berichten had geplaatst.

Ye is de afgelopen tijd meermaals in opspraak gekomen door controversiële uitspraken. Donderdag prees de rapper in een uitzending van het extreemrechtse platform Infowars zelfs Adolf Hitler en de nazi’s. Ook deed hij diverse antisemitische uitspraken.

    Parler is zelf ook omstreden. Het Amerikaanse platform is vooral bij uiterst rechts populair en roemt zichzelf als het wereldwijde nummer 1-platform waarop je zonder censuur of ingrepen je mening kunt uiten. De app is eerder geweerd uit onder meer de App Store van Apple en de Play Store van Google. Dat gebeurde na de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Op het platform zouden onder meer Trump-aanhangers opgeroepen zijn om geweld te gebruiken bij de bestorming.

    Aangeboden door onze partners

    LEES OOK

    Hoofdpunten