Archiefbeeld: de bandleden van Fleetwood Mac in 2014, met John McVie (tweede van links) en Lindsey Buckingham (tweede van rechts). ©  REUTERS

Fleetwood Mac-gitarist eert “zielsverwant” Christine McVie

Voormalig Fleetwood Mac-gitarist en zanger Lindsey Buckingham heeft op sociale media bedroefd gereageerd op de dood van zijn oud-collega Christine McVie. In een handgeschreven brief noemt Buckingham, die zo’n veertig jaar met de woensdag overleden zangeres in de band zat, McVie “een muzikale kameraad, vriendin, zielsverwant en zus”.

wverBron: De Telegraaf

“Meer dan vier decennia hebben we elkaar geholpen een prachtig oeuvre te creëren en een nalatenschap. Ik voel me erg gelukkig dat ik haar heb gekend”, schrijft de 73-jarige muzikant. “Hoewel ze ontzettend zal worden gemist, leeft haar geest voort in dat oeuvre en die nalatenschap.”

Buckingham zat van 1975 tot en met 1987 en van 1997 tot en met 2018 bij Fleetwood Mac. McVie begon in 1970 officieel bij de groep en bleef tot en met 1998. Ze keerde in 2014 terug en hoorde nog steeds bij de band. De zangeres overleed op 79-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten