Jonge vrouw (22) op slag dood na ongeval op E17: auto wordt aangereden door vrachtwagen en andere wagen

Op de E17 ter hoogte van Waasmunster in de richting van Antwerpen heeft zich zaterdagochtend om iets voor 5 uur een bijzonder zwaar ongeval voorgedaan. Een 22-jarige jonge vrouw uit Lokeren kwam daarbij om het leven.

Ivan Elegeert, Gilles Liesenborghs

Kort nadat de jonge vrouw in Lokeren de snelweg was opgereden in de richting van Antwerpen kwam ze met in haar kleine Peugeot 206 in aanrijding met een Poolse vrachtwagen met een opligger met Litouwse nummerplaat. Haar wagen kwam door de slag tegen de middenberm terecht en kwam even verder tot stilstand op de rechterrijstrook. Maar daar werd ze in volle snelheid aangereden door een Audi waarin twee inzittenden zaten.

De klap was enorm. De aangereden Peugeot werd tot schroot herleid. Voor de bestuurster van 22 die nog in de auto zat kwam alle hulp te laat. Ze was op slag dood. De Audi kwam zo’n 100 meter verder tot stilstand en vatte meteen vuur. Als bij wonder konden de twee inzittenden zelf nog uit de wagen ontsnappen, maar zij raakten wel zwaargewond. Hun auto brandde volledig uit.

©  ies

Rijstroken versperd

De E17 was tijdens het blussen van de auto korte tijd afgesloten. De rijbaan lag over de volledige breedte over een afstand van ruim honderd meter ook vol brokstukken en glas. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de exacte omstandigheden waarin het ongeval gebeurde. Na een half uurtje werd één rijstrook vrijgegeven.

Op dit moment zijn er nog altijd twee rijstroken afgesloten, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Maar voorlopig zorgt dat niet voor echte files. De rijstroken zullen wel nog even versperd blijven. Wie later deze voormiddag dus nog langs de E17 wil rijden, kijkt best eerst even op de website van het Vlaams Verkeerscentrum of er file is.”

©  ies

©  ies

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten