Zwaar ongeval met fietser: Lummense man overleden in ziekenhuis. © Koen Luts

Gepensioneerde mijnwerker (88) verongelukt bij ongeval in Lummen

Lummen -

De 88-jarige François Volders uit Lummen is zaterdagvoormiddag verongelukt bij een ongeval in de Blanklaarstraat. De fietser werd er opgeschept door een bestelwagen. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij even later. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Koen Luts

Het gevaarlijke kruispunt De Zwarte Ring werd enkele maanden geleden volledig heraangelegd. François Volders (88) woonde samen met zijn echtgenote Marie Schrijvers vlakbij de nieuwe rotonde aan de Meldertsebaan. Het laatste gedeelte van de N725 in de omgeving van zijn huis wordt binnenkort heringericht. François reed zaterdagochtend, even na 8 uur, met zijn elektrische fiets op het fietspad op diezelfde gewestweg in de richting van Tessenderlo. Net voorbij de voormalige taverne, dancing en feestzaal Violet wilde de man uit Meldert de Baanhuisstraat inrijden. Daar werd hij gegrepen door een zwarte bestelwagen. De thuisverpleegster die aan het stuur zat, diende de eerste zorgen toe en even later arriveerden de hulpdiensten. De man uit Meldert werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij.

Mijnwerker

Buurman Chris Lieten vernam het droevige nieuws. “Swa was heel actief. Hij en zijn echtgenote Marie reden heel veel met de fiets. Hij was mijnwerker die na zijn pensioen de eerste werkman van het tuincentrum van mijn vader Maurice werd. Mijn buurman was erg handig en we babbelden regelmatig met elkaar. Een tijdje geleden had hij COVID. Hij is heel ziek geweest, maar hij spartelde er door. Mijn zus vertelde me het droevige nieuws voormiddag en dat was wel even schrikken. Swa en Marie hebben drie zonen en een dochter. Drie kinderen wonen in de buurt, eentje in Tervuren”, aldus Chris Lieten.

Na het ongeval werd de gewestweg door de politie urenlang afgesloten omdat een verkeersdeskundige de omstandigheden van het ongeval moest onderzoeken. Heel wat automobilisten moesten rechtsomkeer maken en een alternatieve weg zoeken. Om 11.30 uur werd de bestelwagen getakeld en daarna werd de weg vrijgegeven. (klu)

©  klu

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten