“Vrij koud met maxima tot 4 graden, ’s avonds temperatuur rond het vriespunt”

Vandaag blijft het opnieuw vrij koud met vroeg in de namiddag maxima van 3 tot 4 graden. Bij opklaringen zal de temperatuur vroeg op de avond opnieuw beneden het vriespunt zakken.

Ruben Weytjens

De vraag is echter in welke mate de wolken ruimte zullen geven aan opklaringen. De kans op gaten in het wolkendek is namiddag alvast wat groter in vergelijking met de voorgaande dagen maar of we ook overal de zon eens te zien gaan krijgen is onzeker. Het blijft wel droog.

Vannacht neemt de bewolking toe met bijgevolg positieve temperaturen. Kort na middernacht zal een neerslagzone het zuiden bereiken. Regionaal kan dit om smeltende sneeuw gaan maar uiteindelijk zal de neerslag vermoedelijk overgaan in regen. Sommige weermodellen (Harmonie, Arome) houden het nu echter bij aanhoudend (natte) sneeuw en die sneeuw zou regionaal mogelijk een voldoende hoge intensiteit weten te bereiken om tijdelijk te kunnen blijven liggen op een onbevroren ondergrond. Dit is iets om in de loop van zondag goed op te volgen in de nieuwste berekeningen, al blijft de wegdektemperatuur positief. Het zal hoe dan ook weer een randgeval worden voor wat betreft de neerslagvorm doorheen Limburg.

Op de heuvels van Zuid-Limburg in Nederland zal er waarschijnlijk een mooi tapijt ontstaan. In de Ardennen kan tot 10 centimeter verse sneeuw vallen.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten