Meer details bekend over vrouw (52) die werd gedood in bijzijn van kleindochter (9), verdachte opgepakt

Marke -

Er zijn meer details bekend over de feiten in het West-Vlaamse Marke waarbij een 52-jarige vrouw zondagavond om het leven is gekomen. Een verdachte is opgepakt.

Kris Vanhee

De vrouw, die de woning in de Monseigneur Callewaertstraat in Marke bij Kortrijk sinds enkele maanden huurt, kreeg zondagavond omstreeks 19 uur bezoek van een man. Maar een discussie liep compleet uit de hand en de man stak de 52-jarige oma neer. Ook het negenjarige kleindochtertje van de vrouw was aanwezig in de woning.

De buren hoorden hoe iemand wegscheuren met zijn wagen. Daarop ging de kleindochter hulp halen in de straat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de vrouw overleed aan haar verwondingen. Nog diezelfde avond werd een verdachte opgepakt. De man was geen onbekende, want de politie had eerder al moeten tussenkomen nadat ze gebeld waren omdat er zware discussies waren.

Het gerechtelijk labo stapte af en de woning werd verzegeld. Maandagmiddag werden die zegels even verbroken om een huisdier op te halen. De kleindochter van het slachtoffer kreeg bijstand van slachtofferhulp. Het parket van West-Vlaanderen voert verder onderzoek, maandagnamiddag volgt de reconstructie.

De Mgr. Callewaertstraat in Marke werd afgesloten voor alle verkeer. © VKK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten