Sneeuw al op meerdere plaatsen gevallen: strooidiensten uitgereden in Limburg

In ons land is in de nacht van zondag op maandag al veelal smeltende sneeuw gevallen, maar de verwachting is dat er maandagochtend nog sneeuw bijkomt en dat die ook zal blijven liggen. In Limburg en Brussel is al preventief zou gestrooid, het KMI waarschuwt voor gladheid op de weg.

gjs

Het KMI voorspeelde heel wat sneeuw in de Ardennen, maar ook Vlaanderen zou wel eens onder een wit laagje kunnen ontwaken. Vooral in Vlaams-Brabant en Limburg werd sneeuw verwacht en zou die wel eens kunnen blijven liggen. Afgelopen nacht viel er in Limburg al heel wat, dus werd daar al preventief gestrooid.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwde zondagavond al voor gladheid en het KMI benadrukt. De strooidiensten volgen de situatie op en rijden uit waar nodig, want met sneeuw en de lage temperaturen gaat natuurlijk ook gladheid op de weg gepaard. Het agentschap roept op om de website van het Vlaams Verkeerscentrum te raadplegen voor je maandagochtend de weg opgaat. In Brussel reden de strooidiensten van Brussel Mobiliteit al een eerste keer uit, net als in Limburg.

Dit sneeuwtapijtje werd gefotografeerd in Heers. ©  rr

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wegen en Verkeer laat weten dat er deze winter 103.000 ton zout in voorraad is voor 313 strooiroutes op wegen en 200 strooiroutes op fietspaden. Er rijden dit seizoen ook heel wat vernieuwde fietspadstrooiers uit.

De sneeuw blijft liggen in Louette-Saint-Pierre. ©  Twitter

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten