Greet Minnen staat op een wedstrijd van de hoofdtabel in het Franse Angers

Greet Minnen (WTA 203) heeft zondag haar eerste kwalificatiewedstrijd voor het WTA 125-toernooi in het Franse Angers (hardcourt/115.000 dollar) winnend afgesloten. De 25-jarige Kempense, het tweede reekshoofd in de kwalificaties, versloeg de Française Alice Tubello (WTA 465) na 63 minuten tennis in twee sets (6-0 en 6-4).

BelgaBron: BELGA

Minnen treft in de tweede (en laatste) voorronde maandag de negentienjarige Amerikaanse Hina Inoue (WTA 358). Ze probeert op de hoofdtabel Alison Van Uytvanck (WTA 55) en Yanina Wickmayer (WTA 322) te vergezellen. Van Uytvanck is het derde reekshoofd op de hoofdtabel en neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeelster. Wickmayer treft de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 97).

Van Uytvanck hervatte na een rugblessure vorige week de competitie in het WTA 125-toernooi van Andorra. Ze sneuvelde er in de kwartfinales. Na Angers neemt ze ook nog deel aan het WTA 125-toernooi in Limoges. Dat won ze vorig jaar.

Kempen debuteert

Magali Kempen (WTA 224) heeft zich intussen voor de eerste keer geplaatst voor de hoofdtabel in Angers. Om die prestatie te verwezenlijken, klopte de 25-jarige Kempen in de tweede en laatste kwalificatieronde de 17-jarige Française Jenny Lim (WTA 982), met 6-2 en 6-1 na 62 minuten speeltijd. De progressie van Kempen op de wereldranking zorgt ervoor dat ze begin 2023 mag aantreden in de kwalificaties van de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar die plaatsvindt van 16 tot en met 29 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten