©  Tom Palmaers

Bestuurder met rijverbod rijdt onder invloed van drugs met overladen lichte vrachtwagen

Bilzen -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnamiddag een verkeerscontrole gedaan met de collega’s van de politie Voeren en GOCA Vlaanderen. Een bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs en bleek een openstaand rijverbod van liefst 1,5 jaar te hebben.

Olivier Simons

De controle vond plaats op de Eikaart in Bilzen. In totaal werden vrijdag 12 onmiddellijke inningen opgesteld voor een bedrag van 6.144 euro. Het ging onder meer om inbreuken op de technische eisen van een vrachtwagen, het gebruik van de gsm achter het stuur en een vervallen keuring van de tachograaf. Een chauffeur testte positief op cannabis en cocaïne en verloor meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen.

Ook de bestuurder van een lichte vrachtwagen bleek onder invloed van amfetamines. Bovendien stond de man geseind voor de betekening van drie rijverboden, goed voor een totale looptijd van 18 maanden. De man moet alle rijexamens opnieuw afleggen. Zijn vrachtwagen was ook voor liefst 42,28 procent overladen. Het keuringsbewijs werd ingehouden en de lading afgeladen. In totaal werden voor overlading drie administratieve inningen opgesteld, goed voor een totaalbedrag van 5.600 euro. siol

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten