© raru

Kerkfabriek Tuilt verzamelt cadeautjes voor mensen die het moeilijk hebben via lege kerststal

Hasselt

Naar jaarlijkse traditie hebben heeft de kerkfabriek van Tuilt ook dit nu weer een lege kerststal in de kerk geplaatst. Doel: de stal zo vol mogelijk krijgen met voedings- en andere producten die dan aan Sint-Vincentius geschonken worden. “En dat lukt al aardig”, zegt voorzitter Robert Smeets. “De bedoeling is dat onze kerststal vol geraakt met pakjes voor mensen die het moeilijk hebben. Gezien de mondiale energiecrisis en de schaarste op de voedselmarkt willen we vooral voeding inzamelen die niet snel bederft zoals melk olie, bloem, groenteconserven, confituur en ontbijtgranen. Maar ook verzorgingsproducten en kleren blijven welkom.”

Gaby Grommen uit Tuilt bracht zowel voedingsproducten als kledij mee. “Kleren die ik zelf kan missen en etenswaren die ik speciaal voor deze gelegenheid heb aangekocht”, zegt Gaby.

Wie zelf nog een geste wil doen, is welkom op zondag 11 en zondag 18 december tussen 10 en 12 uur. Op 18 december wordt de kerststal leeggemaakt door de vrijwilligers van Sint-Vincentius. (raru)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten