Landelijke Gilde leert duurzaam koken
De Landelijker Gilde organiseerde zopas een workshop duurzaam koken.
"De workshop gaf ons inzicht in de mogelijkheden om met enkel vlees en seizoensgebonden groenten van hier een heus menu klaar te maken om duimen en vingers af te likken", klinkt het. "Eerst gaf Kurt Sannen ons wat meer inzicht hoe we duurzaam, lekker en gezond kunnen eten terwijl we positief omgaan met het klimaat. Nadien nam kok Walter Cox, bijgestaan door zijn vrouw Erna, het woord en konden de deelnemers, verdeeld in 5 groepjes, beginnen aan het bereiden van een mediterraan menu met vlees en verse groenten van boeren uit de buurt. Dit resulteerde in een hartige currysoep met appel, gevulde puntpaprika, paddenstoelen in papillot, tajine van lamsschouder met 5 wintergroenten, bifteki met fetakaas en als afsluiter een gepocheerde peer met geitenkaas. Twee witte en één rode biowijn maakten het feestmaal compleet. De avond startte met een enthousiaste bioboer en twee plaatselijke koks met liefde voor hun vak en sloot af met 13 milieubewuste koks."
Beste van Plus
Bekijk
Hoofdpunten
Limburg op een zucht van 900.000 inwoners door oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne
Drugsbaas Flor Bressers liet speurders en magistraten schaduwen door privédetective
Southampton laat Onuachu (nog) niet los: spannende slotdag van wintermercato in Genk
PODCAST. Carnage in ’s Herenelderen: de gruwelmoord op reisagent Eddy Destexhe
Moslimexecutieve schrijft boze open brief aan minister Van Quickenborne
Milk Inc.-lid ziet reünie zitten, en het is niet Linda: “Dat Regi me maar snel belt”