© Willy Baute

© Willy Baute

© Willy Baute

© Willy Baute

Landelijke Gilde leert duurzaam koken

Tessenderlo -

De Landelijker Gilde organiseerde zopas een workshop duurzaam koken.

Willy Baute

"De workshop gaf ons inzicht in de mogelijkheden om met enkel vlees en seizoensgebonden groenten van hier een heus menu klaar te maken om duimen en vingers af te likken", klinkt het. "Eerst gaf Kurt Sannen ons wat meer inzicht hoe we duurzaam, lekker en gezond kunnen eten terwijl we positief omgaan met het klimaat. Nadien nam kok Walter Cox, bijgestaan door zijn vrouw Erna, het woord en konden de deelnemers, verdeeld in 5 groepjes, beginnen aan het bereiden van een mediterraan menu met vlees en verse groenten van boeren uit de buurt. Dit resulteerde in een hartige currysoep met appel, gevulde puntpaprika, paddenstoelen in papillot, tajine van lamsschouder met 5 wintergroenten, bifteki met fetakaas en als afsluiter een gepocheerde peer met geitenkaas. Twee witte en één rode biowijn maakten het feestmaal compleet. De avond startte met een enthousiaste bioboer en twee plaatselijke koks met liefde voor hun vak en sloot af met 13 milieubewuste koks."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten